Ελληνικά
Giriş Tarihi : 30-09-2023 16:58

ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΓΚΗ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Τεράστια είναι η προσέλευση πολιτών για την έκδοση νέας ταυτότητας καθώς την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής εξελίσσεται ομαλά σε 367 σημεία σε όλη την επικράτεια.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΓΚΗ,  ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής πολιτών που σπεύδουν στα αστυνομικά τμήματα για την έκδοση νέας ταυτότητας, τις αμέσως επόμενες μέρες η ΕΛ.ΑΣ. θα προβεί σε διπλασιασμό των διαθέσιμων ραντεβού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Για την εν λόγω αύξηση θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Η διαδικασία βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση με στόχο να μπορεί να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας.

Η διαθεσιμότητα ραντεβού αλλά και θέσεων εξυπηρέτησης ανά την επικράτεια θα μεταβάλλεται ανάλογα.

Γιατί δεν πρέπει οι πολίτες να τρέξουν να βγάλουν νέα ταυτότητα

Τώρα στο γιατί δεν πρέπει οι πολίτες να τρέξουν στα τμήματα για την νέα ταυτότητα η απάντηση είναι η εξής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έρχεται ο προσωπικός αριθμός για κάθε πολίτη.

Πρόκειται για έναν μοναδικό αριθμό που «ενώνει» τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ καθώς και άλλα στοιχεία κάθε πολίτη. 

Ο εν λόγω αριθμός, σε όλους όσοι βγάλουν τώρα την νέα ταυτότητα, θα είναι κενός. Δηλαδή στο συγκεκριμένο πεδίο δεν θα αναγράφεται τίποτα. 

Κάτι που σημαίνει πώς οι πολίτες, μόλις νομοθετηθεί ο προσωπικός αριθμός τον Δεκέμβριο, θα πρέπει να ξανά επισκεφθούν τα αστυνομικά τμήματα ούτως ώστε ο συγκεκριμένος αριθμός να συμπληρωθεί.

Τι είναι ο προσωπικός αριθμός;

«Κάθε δελτίο ταυτότητας έχει έναν αριθμό. Αυτόν θα έχει και το δελτίο ταυτότητας. Αυτό που μπορεί να προστεθεί στο δελτίο ταυτότητας, εφόσον νομοθετηθεί από τον Δεκέμβριο και μετά, θα είναι ο προσωπικός αριθμός που δεν έχει καμία σχέση ούτε με το 666 ούτε με οτιδήποτε. Είναι ο αριθμός του ΑΦΜ που έχεις μαζί με 2-3 στοιχεία που θα διαλέγεις εσύ. Εσύ θα λες μαζί με το ΑΦΜ μου βάλε το 1 το 8 και το Α. Είναι αυτό που θα βοηθήσει, πέραν των χαρακτηριστικών που έχει μία ταυτότητα, και στη διευκόλυνση της συναλλαγής με το κράτος σε μία σειρά από υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη. Από το Δεκέμβριο και μετά θα έχει τη δυνατότητα να προστεθεί» ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου.

Και συνέχισε: «Γιατί θα έχει τη δυνατότητα να προστεθεί; Διότι φτιάχνουμε ένα δελτίο ταυτότητας που καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού κανονισμού, του κανονισμού μεταφορών. Ναι αυτός ο αριθμός θα μπορεί να προστίθεται από τον Δεκέμβριο και μετά, γιατί δεν είμαστε νομοθετικά έτοιμοι για αυτόν τον προσωπικό αριθμό. Όμως επειδή η χώρα έχει δεχτεί πολλές προειδοποιήσεις για την καθυστέρηση έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, από τις 26 Σεπτεμβρίου και μετά προχωράμε στην έκδοση αυτών των ταυτοτήτων, καταβάλλεται μία προσπάθεια και έτσι θα γίνει να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος, να εφαρμοστεί το μοντέλο της πλατφόρμας με τα εμβόλια. Δηλαδή θα μπαίνεις στην πλατφόρμα, θα καταθέτεις την αίτηση, θα σου έρχεται ειδοποίηση, θα πηγαίνεις στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης, στου Ζωγράφου, της Καλλιθέας, της Λαμίας την τάδε μέρα και ώρα για να περάσεις τη διαδικασία έκδοσης της ταυτότητάς σου. Μία διαδικασία η οποία θα είναι εύκολη».

AdminAdmin