Ελληνικά
Giriş Tarihi : 09-09-2023 11:15

Τουρκία: Θρίλερ με εγκλωβισμένο αμερικανό σπηλαιολόγο

Τουρκία: Θρίλερ με εγκλωβισμένο αμερικανό σπηλαιολόγο

Ο 40χρονος Μαρκ Ντίκι υπέστη εσωτερική αιμορραγία - Τιτάνιες προσπάθειες για την διάσωσή του - Βρίσκεται 1.120 μέτρα κάτω από τη γη

Διασωστικά συνεργεία στην Τουρκία δίνουν άνιση μάχη με τον χρόνο προκειμένου να σώσουν έναν αμερικανό σπηλαιολόγο που έχει εγκλωβιστεί 1.120 μέτρα κάτω από τη γη.

Ο 40 χρονος Μαρκ Ντίκι εξερευνούσε το σπήλαιο Μόρτσα, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Τουρκία. Υπέστη εσωτερική αιμορραγία και πλέον τα 12 μέλη της ομάδας του τον φροντίζουν μέχρι να βρεθεί τρόπος να κατέβει ένα φορείο στην βάση της αποστολής και να τον μεταφέρει με ασφάλεια εκτός σπηλαίου.

«Όπως μπορείτε να δείτε είμαι όρθιος, σε εγρήγορση, μιλάω. Αλλά δεν έχω θεραπευθεί εσωτερικά ακόμη. Χρειάζομαι πολλή βοήθεια εδώ πέρα. Αυτό συμβαίνει συχνά στον κόσμο των σπηλαίων. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι μπορούμε να εργαστούμε μαζί» ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο αμερικανός σπηλαιολόγος.

Πάνω από 170 διασώστες και ιατροί από την Τουρκία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη επιχειρούν για την διάσωσή του αμερικανού σπηλαιολόγου.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει πολλές μέρες.euronews

LMLM

LM