Ελληνικά
Giriş Tarihi : 01-12-2022 12:23

Πετρέλαιο θέρμανσης: Διπλή έκπτωση κάνει φθηνότερη την αγορά του

Πετρέλαιο θέρμανσης: Διπλή έκπτωση κάνει φθηνότερη την αγορά του

Διπλή έκπτωση θα τρέχει στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης έως το τέλος του χρόνου μετά την απόφαση της HELLENiQ ENERGY για δοθεί επιδότηση στην αντλία.

Διπλή έκπτωση συνοδεύει το πετρέλαιο θέρμανσης έως το τέλος της χρονιάς. Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση των ΕΛΠΑ να χορηγήσουν επιδότηση 0,03 το λίτρο, οι καταναλωτές μπορούν να βάλουν ακόμα πιο φθην΄α πετρέλαιο θέρμανσης δεδομένου ότι τρέχει και η κρατική επιδότηση 0,25 ευρώ στην αντλία.

Η έκπτωση παρέχεται σε όλες τις εταιρείες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Μέχρι σήμερα πάντως η εταιρεία έδινε έκπτωση 6 λεπτών ανά λίτρο και 7,5 λεπτών με ΦΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει υποχωρήσει συγκριτικά με την έναρξη της διάθεσής του, στις 15 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή (λιανικής) την Τρίτη 29 Νοεμβρίου ήταν στα 1,183 ευρώ ανά λίτρο, όταν στις 15 Οκτώβρη το αντίστοιχο δελτίο του υπουργείο έδινε τιμή 1,412 ευρώ ανά λίτρο.dikaiologitika

LMLM

LM