Ελληνικά
Giriş Tarihi : 29-10-2022 20:39

Τραγωδία στους εορτασμούς - Τουλάχιστον 59 νεκροί

 Τραγωδία στους εορτασμούς  - Τουλάχιστον 59 νεκροί

Τουλάχιστον 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ υπάρχουν φόβοι για περισσότερους από τους 59 νεκρούς που έχουν ανακοινωθεί στη Νότια Κορέα, στο πλαίσιο των εορτασμών για το Halloween στη Σεούλ. Ο υπερβολικός συνωστισμός ανθρώπων στην περιοχή Ιταεβόν, οδήγησε στο να ποδοπατηθεί κόσμος από τα σπρωξίματα. 

Ο Τσόι Τσεόν-σικ, αξιωματούχος της Εθνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δήλωσε ότι περίπου 100 άνθρωποι αναφέρθηκαν ως τραυματίες και περίπου 50 νοσηλεύονταν έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Ο Τσόι είπε ότι πιστεύεται ότι οι άνθρωποι συνθλίβονταν μέχρι θανάτου αφού ένα μεγάλο πλήθος άρχισε να σπρώχνει προς τα εμπρός σε ένα στενό δρομάκι κοντά στο Hamilton Hotel, ένα σημαντικό σημείο για πάρτι στη Σεούλ.

Περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης και 140 οχήματα από όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου όλου του διαθέσιμου προσωπικού στη Σεούλ, αναπτύχθηκαν στους δρόμους για να περιθάλψουν τους τραυματίες.

Τηλεοπτικά πλάνα και φωτογραφίες από το σημείο έδειξαν ασθενοφόρα παρατεταγμένα στους δρόμους εν μέσω έντονης αστυνομικής παρουσίας και εργαζομένων έκτακτης ανάγκης να μετακινούν τους τραυματίες με φορεία. Εθεάθησαν επίσης εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης και πεζοί να εκτελούν ΚΑΡΠΑ σε ανθρώπους που κείτονταν στους δρόμους. Πολλοί άνθρωποι, προφανώς μεταξύ των τραυματιών, εθεάθησαν καλυμμένοι με κίτρινες κουβέρτες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι περίπου 100.000 άνθρωποι συνέρρευσαν στους δρόμους της περιοχής για τους εορτασμούς του Halloween, οι οποίοι ήταν οι μεγαλύτεροι των τελευταίων ετών μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID-19 τους τελευταίους μήνες. euronews

AdminAdmin