Ελληνικά
Giriş Tarihi : 04-06-2023 02:59   Güncelleme : 04-06-2023 03:08

Εγκατάλειψη βρέφους στην Ξάνθη – Η μαρτυρία και η αποκάλυψη

Εγκατάλειψη βρέφους στην Ξάνθη – Η μαρτυρία και η αποκάλυψη

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας δήλωσε πως βρήκε ένα βρέφος να το έχουν εγκαταλείψει έξω στον δρόμο, στην περιοχή της Γενισέας.

Το μωράκι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου εξετάστηκε για να διαπιστωθεί εάν ήταν καλά στην υγεία του, ενώ την υπόθεση ανέλαβε άμεσα η Αστυνομία.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το στάδιο της ανάκρισης οι αστυνομικοί κατάφεραν να εκμαιεύσουν την αλήθεια.

Διαπιστώθηκε συγκεκριμένα πως πρόκειται για παιδί, το οποίο είχε φέρει πρόσφατα στη ζωή η αδελφή του άνδρα, ο οποίος υποτίθεται πως το είχε βρει στον δρόμο.

Η μητέρα του μόλις λίγων ωρών βρέφους αποκάλυψε την αλήθεια στους αστυνομικούς του τμήματος Αβδήρων.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 27χρονη μητέρα φέρεται να υποστήριξε πως δεν γνώριζε κανείς για την εγκυμοσύνη της, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί μόλις έφερε στον κόσμο το αγοράκι της.

«Γέννησα στις 10 το πρωί της Παρασκευής μόνη μου, ενώ ήμουν στο σπίτι της γιαγιάς μου. Δεν γνώριζε κανείς για την εγκυμοσύνη. Δεν είχα γάλα να το ταΐσω. Πανικοβλήθηκα», φέρεται να είπε η μητέρα του μωρού, 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, σχεδόν 14 ώρες μετά την γέννηση του παιδιού, η γυναίκα τηλεφώνησε στον αδελφό της, λέγοντάς του ότι βρήκε ένα μωρό έξω από το σπίτι της γιαγιά τους.

Οι αστυνομικοί άκουσαν με πολύ προσοχή όσα τους περιέγραψε η 27χρονη μητέρα και στη συνέχεια ενημέρωσαν την αντιεισαγγελέα πρωτοδικών Ξάνθης. Με εντολή της εισαγγελίας η γυναίκα δεν συνελήφθη.

Ωστόσο, με συνδρομή αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης τόσο για να υποβληθεί σε εξετάσεις όσο και για να πάρει πίσω το μωρό.

Η προανάκριση για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ παραγγέλθηκε  γυναικολογική και ψυχιατρική εξέταση για την 27χρονη.

AdminAdmin