Ελληνικά
Giriş Tarihi : 28-05-2023 17:11

Ρεκόρ Γκίνες για παγωτό αξίας σχεδόν 6.000 ευρώ!

Ρεκόρ Γκίνες για παγωτό αξίας σχεδόν 6.000 ευρώ!

 Έχετε αγοράσει παγωτό από το περίπτερο στα 3 ευρώ και θεωρείτε πως είναι ακριβό; Τι λέτε για για ένα scoop παγωτό αξίας 5.865 ευρώ; Μάλλον θα λέγατε πως πρόκειται για χρυσό και το ίδιο εκτίμησε και το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες γι’ αυτό το χαρακτήρισε το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο.

   Ο λόγος για την premium Ιαπωνική εταιρία παγωτού Cellato η οποία δημιούργησε τη Byakuya, που σημαίνει «λευκές νύχτες», στα Ιαπωνικά, και είναι φτιαγμένη από σπάνια και ακριβά συστατικά που δίνουν στο παγωτό μια απαλή χρυσοκίτρινη απόχρωση. Όπως αναφέρει η New York Post, το παγωτό περιέχει μια σπάνια λευκή τρούφα από την Alba της Ιταλίας, η οποία κοστίζει περίπου 14.000 ευρώ το κιλό. Ακόμα το παγωτό περιέχει μια πάστα που δημιουργείται κατά την παραγωγή σάκε και αναμειγνύεται με το διάσημο τυρί Parmigiano Reggiano, ενώ διαθέτει και μια βρώσιμη επικάλυψη από φύλλα χρυσού.

   Ο Tadayoshi Yamada, ο επικεφαλής σεφ του RiVi, ενός εστιατορίου γαστρονομίας στην Οσάκα, βοήθησε την Cellato να φτιάξει το ευρωπαϊκό-ιαπωνικό παγωτό της fusion, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Ένας εκπρόσωπος του Cellato είπε στο Guinness World Records ότι το πιάτο χρειάστηκε περισσότερο από ενάμιση χρόνο για να τελειοποιηθεί, «με πολλές δοκιμές και λάθη για να πάρει τη σωστή γεύση». Η μάρκα σημειώνει ότι το premium παγωτό μπορεί να αποσταλεί μέσω παγωμένης πτήσης από την Yamato Transport, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών παράδοσης από πόρτα σε πόρτα της Ιαπωνίας.

     Εκπρόσωποι της εταιρίας είπαν στο Guinness World Records ότι σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν επιπλέον γεύσεις gelato που παρασκευάζονται με σαμπάνια και χαβιάρι

LMLM

LM