Ελληνικά
Giriş Tarihi : 06-03-2024 11:14

62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

217 φορές εμβολιάστηκε κατά της covid-19 ένας 62χρονος άνδρας από τη Γερμανία, παρά τις ιατρικές συμβουλές.

Η περίεργη περίπτωση που καταγράφεται στο περιοδικό The Lancet Infectious Diseases αναφέρεται σε έναν άνδρα που εμβολιάστηκε ιδιωτικά εντός περιόδου 29 μηνών. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Erlangen-Nuremberg αναφέρουν ότι ο άνδρας δεν εμφάνισε καμία αρνητική αντίδραση.

Ο δρ Kilian Schober, από το τμήμα μικροβιολογίας του πανεπιστημίου, ανέφερε: "Μάθαμε για την περίπτωσή του μέσω άρθρων εφημερίδων και τον καλέσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Έρλανγκεν. Ενδιαφέρθηκε πολύ να συμμετάσχει." Ο άνδρας παρέδωσε δείγματα αίματος και σάλιου, ενώ εξετάστηκαν και κατεψυγμένα δείγματα αίματος που είχαν αποθηκευτεί τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ο δρ Σόμπερ ανέφερε: "Είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε δείγματα αίματος όταν ο άνδρας έλαβε έναν επιπλέον εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της μελέτης. Χρησιμοποιήσαμε αυτά τα δείγματα για να διερευνήσουμε την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος."

Συνολικά, συγκεντρώθηκαν στοιχεία για 130 εμβόλια από τον εισαγγελέα της πόλης του Μαγδεμβούργου, ο οποίος διενεργεί έρευνα για πιθανή απάτη. Ωστόσο, δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα εμβόλια Covid δεν προκαλούν λοίμωξη, αλλά εκπαιδεύουν τον οργανισμό πώς να καταπολεμά την ασθένεια.

dnews

LMLM

LM