Ελληνικά
Giriş Tarihi : 24-05-2023 08:37

Ν. Ανδρουλάκης;: «Επιστρέφω ως άγονη άμεσα την διερευνητική εντολή»

Ν. Ανδρουλάκης;: «Επιστρέφω ως άγονη άμεσα την διερευνητική εντολή»

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διερευνητικών - Επισπευδονται οι διαδικασίες - Για τις 25 Ιουνίου κλειδώνουν οι νέες εκλογές

Δεν παρέλαβε (ούτε) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακριβώς στις 18:30 πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να του αναθέσει η ΠτΔ την τρίτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Στον διάλογο με την Πρόεδρο, ο Ν. Ανδρουλάκης είπε ότι επιστρέφει αμέσως ως άγονη την εντολή με βάση και το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου. «Η λαϊκή ετυμηγορία δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκίσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει να θέσουμε στο παρελθόν την διχόνοια, τον λαϊκισμό», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης εξερχόμενος από το Προεδρικό και έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή παράταξη και δύναμη που να ειναι φρουρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου - καλώντας παράλληλα τους προοευτικούς δημοκράτες να έρθουν κοντά στο ΠΑΣΟΚ.

Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε ο κύκλος των διερευνητικών εντολών προς τους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων. Είχε προηγηθεί το μεσημέρι η άρνηση και του Αλέξη Τσίπρα να παραλάβει την δεύτερη διερευνητική εντολή, καθώς - όπως είπε - «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Την πρώτη διερευνητική εντολή είχε παραλάβει το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει πίσω τη διερευνητική εντολή που έλαβε για σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τετάρτη τηλεφωνικά θα επικοινωνήσει η ΠτΔ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση ευρύτερη αποδοχής με πρωθυπουργό έναν απο τους τρεις προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας.

Παράλληλα, θα επισπευθεί η ορκωμοσία της νέας Βουλής για την Κυριακή και η διάλυσή της την Δευτέρα. Με αυτό το χρονοδιάγραμμα, κλειδώνουν οι νέες εκλογές για τις 25 Ιουνίου.

LMLM

LM