Ελληνικά
Giriş Tarihi : 10-10-2022 09:30

Μεγάλες αυξήσεις σε καφέ, ζάχαρη και γάλα

Μεγάλες αυξήσεις σε καφέ, ζάχαρη και γάλα

Σε «είδος πολυτελείας» τείνει να μετατραπεί η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων, ο καφές.

Επιχειρηματίες εστίασης σε… απόγνωση. Το να ξεκινάει πλέον κανείς τη μέρα του πίνοντας τον αγαπημένο του καφέ φαντάζει πλέον η είδος πολυτελείας

Οι καταναλωτές προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδα από οπού μπορούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ένας πελάτης από εκεί που έπαιρνε 3 καφέδες ημερησίως πλέον παίρνει έναν για οικονομία.

Η Στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε πως η τιμή του καφέ κατά μέσο όρο κατέγραψε άλμα 16.9% σε σχέση με το 2021, το φρέσκο πλήρες γάλα οι καταναλωτές θα το πληρώσουν ακριβότερα κατά 22.2% συγκριτικά με πέρυσι, ενώ η ζάχαρη κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση με τη μέση τιμή να φτάνει το 33.4%.

«Ακριβό μου… καφεδάκι»

Οι συνεχείς ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες θα φέρει νέα αύξηση στην τιμή του καφέ στις καφετέριες. Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες η αύξηση θα είναι από 30 έως 50 λεπτά.

Ωστόσο για να βοηθηθεί το καλάθι της νοικοκυράς υπουργείο Ανάπτυξης και εκπρόσωποι των αλυσίδων σούπερ μάρκετ κατέληξαν σε συμφωνία για συγκρατημένες αυξήσεις σε 50 είδη πρώτης ανάγκης, με το «καλάθι» να μπαίνει σε εφαρμογή μέσα στον μήνα από την πλατφόρμα e-katanalotis.

LMLM

LM