Ελληνικά
Giriş Tarihi : 25-06-2024 09:45

Νεκρός εντοπίστηκε ο 68χρονος Γερμανός

Νεκρός εντοπίστηκε ο 68χρονος Γερμανός

Δυνάμεις της 3ης ΕΜΑΚ εντόπισαν τη σορό του σε δύσβατη περιοχή

Ύστερα από επιχείρηση της 3ης ΕΜΑΚ και δυνάμεων της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκε σε χαράδρα πάνω στην παραλία Σεντόνια, στο μονοπάτι προς την Τρυπητή, η σορός ενός 68χρονου γερμανού του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από το μεσημέρι της Κυριακής.

Τις αρχές των Χανίων ενημέρωσε η σύζυγός του, όταν δεν είχε νέα του, λίγες ώρες αφού είχε ξεκινήσει πεζοπορία στη διαδρομή Ομαλός – Σούγια, χωρίς να πάρει νερό μαζί του.

Στην πορεία φαίνεται ότι έχασε τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να χαθεί και, όπως όλα δείχνουν βρέθηκε στο μονοπάτι που οδηγεί στο φαράγγι της Τρυπητής.

Κάποια στιγμή η Πυροσβεστική εντόπισε το σήμα του κινητού του και έτσι συνεχίστηκαν οι έρευνες προς την συγκεκριμένη πολύ επικίνδυνη και δύσβατη περιοχή.

Ξεκίνησε ολονύχτια επιχείρηση εντοπισμού στην οποία συμμετείχαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με είκοσι στελέχη, μεταξύ των οποίων και η μονάδα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

Αρχικά με το στίγμα του κινητού οι διασώστες βρέθηκαν στο σημείο αλλά όπως αποδείχθηκε ο 68χρονος είχε κινηθεί ακόμα πιο ορεινά και τελικά εντοπίστηκε με τη βοήθεια του drone.

Οι διασώστες τον εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και κλήθηκε το ελικόπτερο για τη μεταφορά του. Λόγω του σημείου το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν μπόρεσε να επιχειρήσει και έτσι αποφασίστηκε η πεζοπόρος μεταφορά του σε σημείο που να μπορεί το Σούπερ Πούμα να δράσει για να τον παραλάβει.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση μεταφοράς του από ορεινό δύσβατο σημείο στη βόρεια πλευρά της ορεινής Σούγιας στα Χανιά.

Η μεταφορά του άνδρα, ο οποίος δεν έχει τις αισθήσεις του, γίνεται ώστε να βρεθεί σε σημείο για να μπορέσει να τον παραλάβει το πλήρωμα του ελικόπτερου Σούπερ Πούμα το οποίο βρίσκεται στην περιοχή.

euronews

LMLM

LM