Ελληνικά
Giriş Tarihi : 04-07-2024 12:01

Ο Μπάιντεν; «Ουδείς με διώχνει»

Ο Μπάιντεν; «Ουδείς με διώχνει»

Φουντώντουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για το μέλλον της υποψηφιότητας του Αμερικανού προέδρου, μετά τις αντιδράσεις για την εμφάνισή του στο πρόσφατο debate, που χαρακτηρίζεται «καταστροφική»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την Τετάρτη την επιμονή του να συνεχίσει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή, απορρίπτοντας τις αυξανόμενες πιέσεις από το Δημοκρατικό Κόμμα να αποσυρθεί, αφού η εμφάνισή του - που χαρακτηρίστηκε καταστροφική- στο πρόσφατο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με την ετοιμότητά του. Είπε ότι δεν θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την κούρσα.

"Είμαι υποψήφιος. Είμαι ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος. Κανείς δεν με πιέζει να αποχωρήσω", δήλωσε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με κορυφαίο σύμβουλο που ανήρτησε το σχόλιό του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, o Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις έκαναν μια αιφνιδιαστική εμφάνιση σε μια τηλεφωνική επικοινωνία της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα και οι οποίοι θέλησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους για να μπορέσουν να μιλήσουν.

Οι άνθρωποι είπαν, κατά το AP, ότι επρόκειτο για μια εμψυχωτική ομιλία, στην οποία τονίστηκε το διακύβευμα των εκλογών.

Ήταν μία από τις πολλές προσπάθειες του προέδρου των ΗΠΑ και κορυφαίων συνεργατών του να προσπαθήσουν να κατευνάσουν την αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των συμμάχων του στο Καπιτώλιο και σε κορυφαία επίπεδα του κόμματός του.

Οι Δημοκρατικοί δεν είναι ικανοποιημένοι με τις εξηγήσεις για την απόδοση του Μπάιντεν στο debate, επιμένουν όλες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Και υπάρχει μια βαθύτερη απογοήτευση μεταξύ ορισμένων Δημοκρατικών, οι οποίοι αισθάνονται ότι ο Μπάιντεν θα έπρεπε να είχε χειριστεί τις ερωτήσεις σχετικά με την παραπαίουσα επίδοσή του στο ντιμπέιτ πολύ νωρίτερα και ότι τους φέρνει σε δύσκολη θέση με το να παραμείνει στην προεκλογική κούρσα.

Το δημοσίευμα των New York Times που «άναψε νέες φωτιές»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε έναν σύμμαχό του ότι γνωρίζει πως ενδέχεται να μην μπορέσει να περισώσει την υποψηφιότητά του για μια νέα προεδρική θητεία αν δεν πείσει μέσα στις επόμενες ημέρες την κοινή γνώμη ότι είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έχει η θέση του Αμερικανού προέδρου, έγραψε νωρίτερα η εφημερίδα New York Times.

«Ο ίδιος γνωρίζει ότι αν έχει άλλες δύο φορές παρόμοια εμφάνιση, η κατάσταση θα είναι διαφορετική» μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, δήλωσε ο σύμμαχος σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η οποία τον χαρακτήρισε πρόσωπο «κλειδί», χωρίς να τον κατονομάσει.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος τονίζει ότι ο Μπάιντεν δήλωσε στον σύμμαχό του ότι σταθμίζει αν θα συνεχίσει τη μάχη για την προεδρία.

Μετά το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς έγραψε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτός ο ισχυρισμός είναι απολύτως ψευδής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντακτική επιτροπή της New York Times κάλεσε την Παρασκευή, την επομένη του debate τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

euronews

LMLM

LM