Ο σύζυγός της και ένα παιδί επέζησαν με τραύματα.H Δρ. Αλάα αλ-Νατζάρ εργάζεται στο νοσοκομείο Nasser
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Χαν Γιουνίς στη Γάζα σκότωσε εννέα από τα δέκα παιδιά της Δρ. Αλάα αλ-Νατζάρ, σύμφωνα με το νοσοκομείο Nasser όπου εργάζεται. Ο σύζυγός της και ένα παιδί επέζησαν με τραύματα. Βίντεο από το σημείο φέρνει στο φως αποτρόπαιες εικόνες.
Δείχνει καμένες σορούς να ανασύρονται από τα ερείπια. Ο Δρ Muneer Alboursh, διευθυντής του υπουργείου Υγείας, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο από τα παιδιά της οικογένειας ήταν μόλις 12 ετών.
Ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει μόνιμες ταξιαρχίες πεζικού και τεθωρακισμένων στη Λωρίδα της Γάζας. Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι μέσα σε 24 ώρες έπληξε περισσότερους από 100 στόχους της Χαμάς.
Όμως η Παλαιστιακή αρχή υποστηρίζει πως χτυπήθηκαν συνοικίες και πολυκατοικίες όπου ζούνε οικογένειες.
Παρά τις διεθνείς επικρίσεις, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει την επίθεση μέχρι τον πλήρη αφοπλισμό της Χαμάς και βεβαίως μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι.
Η Χαμάς ζητεί την επιστροφή περισσότερων Παλαιστινίων που βρίσκονται στη φύλακη, μόνιμη κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από την περιοχή.
Ο Νετανιάχου απορρίπτει τα αιτήματα της Χάμας. Στο Τελ Αβίβ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις με αίτημα την κατάπαυση του πυρός και την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων.
Οι Παλαιστίνιοι ψάχνουν για νερό και φαγητό - Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα
Αγώνα επιβίωσης δίνουν καθημερινά στη Λωρίδα της Γάζας οι άμαχοι, ενώ στον παλαιστινιακό θύλακα έφτασε σε ανθρωπιστική βοήθεια 300 φορτηγών, την οποία τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτηρίζουν ως σταγόνα στον ωκεανό.
Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει το σφυροκόπημα στην Γάζα με δεκάδες νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Όσοι επιζούν δίνουν καθημερινά μάχη για ένα πιάτο φαΐ, πάλη με κίνδυνο της ζωής τους. Τουλάχιστον πέντε έπεσαν νεκροί από ισραηλινό χτύπημα κοντά σε φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας.
«Πεινασμένα και ταλαιπωρημένα μέλη οικογενειών που προσπαθούσαν να φτάσουν σε ένα σημείο όπου φορτηγά με αλεύρι είχαν σταθμεύσει, στον καταυλισμό αλ Μαγουάζι» αναφέρει από το σημείο ο ρεπόρτερ του Αλ Τζαζίρα, Χάνι Μαχμούντ
Σύμφωνα με το Ισραήλ, 300 φορτηγά έχουν εισέλθει στον θύλακα από την άρση του αποκλεισμού, ωστόσο, όπως σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, αυτά δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες. «Όλη η βοήθεια που έχει εγκριθεί από το Ισραήλ για να εισέλθει στη Γάζα αντιστοιχεί σε ένα κουταλάκι, όταν απαιτείται μια πλημμυρίδα βοήθειας» σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουντέρες.
Για τον Ισραηλινό αρθρογράφο της Χααρετζ, Γκίντεον Λεβί, οι τελευταίες επικρίσεις Ευρωπαίων ηγετών κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν είναι αρκετές. «Αυτά είναι κούφια λόγια. Αυτή δεν είναι μία πίεση που πραγματικά θα βοηθήσει να αλλάξει κάτι. Και άνθρωποι σαν εμένα που πιστεύουν ότι χωρίς διεθνή πίεση ο πόλεμος μπορεί να κρατήσει για πάντα, σίγουρα δεν θα τελειώσει σύντομα, νομίζω πως ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει: Μπορεί να ζήσει ήσυχος βλέποντας αυτές τις εικόνες;»
Τέλος, χιλιάδες διαδήλωσαν έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο, απαιτώντας να σταματήσουν οι πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ.
euronews