Ελληνικά
Giriş Tarihi : 06-10-2022 09:50

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν κόψετε το κρέας για έναν χρόνο

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν κόψετε το κρέας για έναν χρόνο

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι μπορεί να συμβεί στο σώμα τους αν κόψουν «μαχαίρι» μια από τις δημοφιλέστερες τροφές.

Η γενικότερη αποχή από τον κρέα, και ιδίως από το κόκκινο και το λιπαρό, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να χαρίσει σημαντικά στο σώμα τόσο στον οργανισμό όσο και σε έναν άνθρωπο. Η συστηματική χρήση κρέας σύμφωνα με μελέτες όχι μόνο δεν ωφελεί, αλλά πολλές φορές μπορεί να βλάψει σοβαρά τον οργανισμό.

Γενικότερα, η πλειονότητα των ειδικών «ψηφίζει» υπέρ μιας ισορροπημένης διατροφής που περιέχει «λίγο απ' όλα». Ωστόσο η γενικότερη τάση της εποχής ενισχύει το αίσθημα απομάκρυνσης από τοξικές διατροφικές συνήθειες και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. 

Έτσι πολλοί στρέφονται στην κατανάλωση περισσότερων λαχανικών, φρούτων και υποκατάστατων του κρέατος.

Τα κίνητρα που ωθούν κάποιον να βγάλει το κρέας από την διατροφή του μπορεί να είναι είτε επειδή...το βαρέθηκε και δεν θέλει να το καταναλώνει για κάποιο χρονικό διάστημα, είτε επειδή επέλεξε να υιοθετήσει ένα καινούργιο διατροφικό πρόγραμμα. 

Το διάστημα αποχής είναι προσωπική επιλογή του καθενός, παρόλα αυτά η πρώτη κατηγορία αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των ανθρώπων, εκείνων δηλαδή που το κόβουν για λίγο διάστημα και ξανα επιστρέφουν σε αυτό.

Τι συμβαίνει όμως όταν κανείς αποφασίζει να κόψει το κρέας για μεγάλο χρονικό διάστημα;

LMLM

LM