Ελληνικά
Giriş Tarihi : 19-11-2022 12:55

Ο καιρός: Σάββατο

Ο καιρός: Σάββατο

Βροχές σημειώθηκαν, την Παρασκευή στο ανατολικό Αιγαίο και κυρίως στη Μυτιλήνη, όπου σημιεώθηκαν και τοπικές καταιγίδες, ενώ μπόρες στη δυτική Ελλάδα. Το Σάββατο οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε πιο νότιους (θα ελαττωθεί-σχεδόν μηδενιστεί η δυτική συνιστώσα) και οι βροχές θα συνεχιστούν σε τοπικό επίπεδο κυρίως στα δυτικά.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο θα σημειώνονται τοπικές μπόρες στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στο εσωτερικό της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου (στη νότια θα είναι πιο γενικευμένες), ενώ τοπικές μπόρες θα σημειώνονται και σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Γενικά πρόσκαιρα φαινόμενα θα σημειώνονται και στο Ιόνιο αλλά και τα παράκτια τμήματα της δυτικής Ελλάδας. Ψιχάλες ή τοπικοί όμβροι πιθανόν να εκδηλώθούν το πρωί και στη Ρόδο.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν στα προαναφερθέντα σημεία της Πελοποννήσου αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όμως θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες από το απόγευμα κυρίως στα ορεινά της Θράκης και στην υπήνεμη στο νοτιά πλευρά τους, αλλά και τη Σαμοθράκη.

Επιπλέον, μπόρες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται κυρίως στο εσωτερικό της Ηπείρου και πιο τοπικά στο εσωτερικό της δυτικής Στερεάς, αλλά και το βόρειο Ιόνιο (τοπικές καταιγίδες). Τέλος, ψιχάλες νωρίς το πρωί θα εκδηλωθούν γύρω από τα ορεινά της Νάξου και της Άνδρου. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Το πρωί η ορατότητα στο εσωτερικό της Μακεδονίας (της κεντρικής κυρίως) θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα ειδικά στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάνει τους 23-24 και τοπικά τους 25οC, ενώ στη στη δυτική και βόρεια τους 22οC.

Οι άνεμοι και στα δύο πελάγη αρχικά θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι-απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 5-6 και τοπικά στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Το βράδυ θα σχηματιστούν αρκετές χαμηλές νεφώσεις (πιθανό ψιλόβροχο γύρω από την Πάρνηθα) και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη ειδικά σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 15 έως 23 και τοπικά στην ανατολική Αττική και τη βόρεια (σύνορα με Βοιωτία) τους 24-25οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

LMLM

LM