Αναμένεται να έχει συναντήσεις στο περιθώριο των εκδηλώσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έφτασε στο Παρίσι εν όψει των εκδηλώσεων μνήμης για την 80η επέτειο από την Απόβαση στη Νορμανδία.
Θα συμμετάσχει μαζί με άλλους παγκόσμιους ηγέτες σε μια σειρά εκδηλώσεων και τελετών αφιερωμένων στην κρίσιμη απόβαση στη Νορμανδία το 1944, την μεγαλύτερη αμφίβια επιχείρηση στην στρατιωτική ιστορία.
Μεταξύ των παρευρισκόμενων θα είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, αλλά και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει προσκληθεί.
Στη Γαλλία ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να διαβεβαιώσει την Ευρώπη για τη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια της ηπείρου εν μέσω φόβων ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να σταματήσει την αμερικανική υποστήριξη αν επανεκλεγεί.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί επίσης με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συζητήσουν το πως η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, καθώς η Ουκρανία πιέζεται ασφυκτικά μετά τη νέα επίθεση των ρωσικών δυνάμεων.
euronews