Ελληνικά
Giriş Tarihi : 30-04-2024 11:40

Πότε θα παραμείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ και τράπεζες

Πότε θα παραμείνουν κλειστά τα σούπερ μάρκετ και τράπεζες

Λόγω της μετάθεσης της αργίας της Πρωτομαγιάς, τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ δεν θα ανοίξουν την Τρίτη μετά το Πάσχα. Για αρκετές μέρες θα είναι κλειστές και οι τράπεζες.

Η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς αλλάζει τη συνηθισμένη λειτουργία σούπερ μάρκετ και τραπεζών μετά το Πάσχα, προσθέτοντας μία μέρα έξτρα με κλειστά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τράπεζες.

Την περίοδο του Πάσχα, τα σούπερ μάρκετ πρόκειται να παραμείνουν κλειστά για ένα τριήμερο και αυτό λόγω της μετάθεσης της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Τα σούπερ μάρκετ, λοιπόν, πρόκειται να παραμείνουν κλειστά για τρεις ημέρες καθώς η αργία της Πρωτομαγιάς από Μεγάλη Τετάρτη μετατίθεται για την Τρίτη του Πάσχα στις 7 Μαΐου.

Οπότε, δεν θα ανοίξουν την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς και την Τρίτη του Πάσχα, ενώ το κοινό θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί ξανά την Τετάρτη στις 8 Μαΐου.

Κλειστές τράπεζες

Κλειστές θα παραμείνουν για πέντε ημέρες συνολικά οι τράπεζες λόγω του Πάσχα και της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς.

Oι τράπεζες θα είναι ανοιχτές μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου και θα ανοίξουν ξανά την Τετάρτη 8 Μαΐου. Επισημαίνεται ότι οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μεγάλη Πέμπτη θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

΄Άρα, λόγω των εορτών του Πάσχα αλλά και της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, όσες συναλλαγές καταχωρηθούν την Πέμπτη 2 Μαΐου θα πληρωθούν την επόμενη εργάσιμη που θα είναι στις 8 του ίδιου μήνα.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου.

dnews.gr

LMLM

LM