Ελληνικά
Giriş Tarihi : 03-10-2022 09:37

Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι είναι οι χαμένοι

Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι είναι οι χαμένοι

Πρεμιέρα στον κλιμακωτό τρόπο επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς, ξεκινούν σημαντικές αλλαγές με μεγάλους χαμένους όμως τους επιχειρηματίες.

Μεγάλοι χαμένοι του νέου συστήματος είναι οι επιχειρήσεις που μπορεί να έχουν ισχύ έως 35KVa (μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις) αλλά καταναλώνουν πάνω από 2.000Kwh το μήνα, καθώς θα δουν μια σημαντική αύξηση του κόστους ρεύματος συγκριτικά με τον Σεπτέμβρη, όταν η επιδότηση ήταν οριζόντια για όλους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις και πάντα για καταναλώσεις που ξεπερνούν τις 2.000Kwh το μήνα η επιβάρυνση μπορεί κατά περίπτωση να φτάσει ακόμη και στο 100%, συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρουν ενεργειακοί αναλυτές, καταναλώσεις έως 2.000Kwh το μήνα έχουν συνήθως όλα τα γραφεία και μικρές επιχειρήσεις (π.χ. μικρές καφετέριες κ.λπ.). Κατανάλωση πάνω από 2.000Kwh το μήνα μπορεί να έχει μια μεγάλη καφετέρια, ένας φούρνος, ένα εμπορικό κέντρο (κοινόχρηστο ρεύμα), ενδεχομένως ένα κομμωτήριο κ.λπ.

Στους χαμένους και τα αρτοποιεία, καθώς πλέον δεν συγκαταλέγονται συλλήβδην και ανεξαρτήτως παροχής ισχύος στους επιδοτούμενους με το υψηλότερο ποσό.

LMLM

LM