Ελληνικά
Giriş Tarihi : 13-01-2023 11:42   Güncelleme : 13-01-2023 12:11

Aυτοί είναι πέντε καλοί λόγοι για να ξεκινήσετε αμέσως να περπατάτε

Aυτοί είναι πέντε καλοί λόγοι για να ξεκινήσετε αμέσως να περπατάτε

Το περπάτημα, αν και είναι ήπιας έντασης γυμναστική «προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία», λέει ο James N. Robinson, MD, παθολόγος αθλητικής ιατρικής στο Hospital for Special Surgery στη Νέα Υόρκη.

Το περπάτημα, παρόλο που θεωρείται αερόβια άσκηση μέτριας έντασης, εάν γίνει με συγκεκριμένο ρυθμό θα κάνει το καρδιαγγειακό σας σύστημα να λειτουργεί καλύτερα.

Την άποψη αυτή υποστηρίζει ο Δρ Ρόμπινσον, που συνιστά στους ανθρώπους όταν πηγαίνουν για περπάτημα να έχουν έναν ρυθμό, σε σημείο που να ανεβαίνουν λίγο οι καρδιακοί παλμοί.

«Θα πρέπει να σας κόβεται λίγο η ανάσα αλλά όχι εντελώς» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά προτείνοντας να δοκιμάσουν το «τεστ ομιλίας» προκειμένου να δουν αν όντως εκτέλεσαν σωστά την άσκηση.

Τα ιδανικά λεπτά περπάτημα που ενδείκνυται την εβδομάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή και τις Οδηγίες φυσικής δραστηριότητας από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, είναι 150 τα οποία θα πρέπει να διασπώνται στις ημέρες της εβδομάδας και να μην γίνονται όλα σε μια μέρα.

Επίσης, μπορείτε να τα χωρίσετε σε ακόμη μικρότερα κομμάτια κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε τρεις βόλτες 10 λεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εκτός από αερόβια άσκηση, το περπάτημα ενισχύει τους μύες στα πόδια σας, καθώς και τον πυρήνα σας, που χάρη σε αυτόν μπορείτε να παραμείνετε όρθιοι, λέει ο παθολόγος αθλητικής ιατρικής, Δρ Ρόμπινσον.

Όσο καλή προπόνηση για όλο το σώμα και αν είναι το περπάτημα, είναι ακόμα σημαντικό να κάνετε ημέρες ανάπαυσης.

Ο επιστήμονας προτείνει να κάνετε έντονες προπονήσεις βάδισης αλλά όχι πάνω από πέντε ημέρες την εβδομάδα, προκειμένου να μειώσετε τον κίνδυνο πιθανού τραυματισμού.

Ωστόσο, ο καθηγητής εξηγεί πως «οι ημέρες ανάπαυσης δεν σημαίνουν πως δεν πρέπει να κάνετε απολύτως τίποτα. Μπορείτε να κάνετε περπάτημα ελαφριάς ή μέτριας έντασης κάθε μέρα, καθώς το να κάνετε βήματα σε καθημερινή βάση είναι ευεργετικό για την υγεία σας».

Διαβάστε αναλυτικά τους πέντε τρόπους με τους οποίους το περπάτημα ενισχύει την υγεία σας

LMLM

LM