Ελληνικά
Giriş Tarihi : 06-06-2024 09:45

Πούτιν: Επικίνδυνο βήμα η χρήση γερμανικών όπλων από το Κίεβο για να πλήξει ρωσικά εδάφη

Πούτιν: Επικίνδυνο βήμα η χρήση γερμανικών όπλων από το Κίεβο για να πλήξει ρωσικά εδάφη

Ο Ρώσος Πρόεδρος προειδοποίησε το Βερολίνο από το οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε την Τετάρτη τη Γερμανία ότι η χρήση των όπλων της από την Ουκρανία για την πλήξη στόχων στο εσωτερικό της Ρωσίας θα αποτελούσε ένα "επικίνδυνο βήμα".

Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι η ενέργεια της Γερμανίας θα μπορούσε να καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας.

Μια τέτοια ενέργεια της Δύσης θα υπονομεύσει περαιτέρω τη διεθνή ασφάλεια και θα μπορούσε να οδηγήσει σε "πολύ σοβαρά προβλήματα", είπε, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα μπορούσε να παρέχει όπλα μεγάλου βεληνεκούς σε άλλους για να πλήξουν δυτικούς στόχους.

"Αυτό θα σηματοδοτούσε την άμεση εμπλοκή τους στον πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να ενεργήσουμε με τον ίδιο τρόπο".

Πούτιν: Δεν έχει διαφορά για τη Ρωσία ποιος θα κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν αναμένει κάποια μεγάλη αλλαγή στην αμερικανική πολιτική απέναντι στη Μόσχα εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει την προεδρία τον Νοέμβριο, χωρίς να αποκλείει μια αλλαγή στο σκεπτικό, τονίζοντας ότι το Κρεμλίνο "δεν ενδιαφέρεται ποιος θα κερδίσει".

"Βασικά, δεν μας ενδιαφέρει (ποιος θα κερδίσει)", δήλωσε όταν ρωτήθηκε από το Reuters εάν πιστεύει ότι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών θα έχει κάποια διαφορά για τη Μόσχα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ξένα πρακτορεία ειδήσεων, ανάμεσά τους το Γαλλικό Πρακτορείο, στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

euronews

LMLM

LM