Avrupa
Giriş Tarihi : 19-04-2023 08:02

Almanya'da bir Türk, bir sokağı satın aldı, '1 Nisan şakası' sandılar

Almanya'da bir Türk, bir sokağı satın aldı, '1 Nisan şakası' sandılar

Almanya'nın Zweibrücken kasabasında yaşayan mahalle sakinleri, aldıkları bir mail ile evlerinin önünden geçen sokağın Yıldırım S. isimli bir Türk tarafından satın alındığını öğrendi. 2 bin 500 euro karşılığında 100 metre uzunluğundaki sokağı satın alan Yıldırım S., mahalle sakinlerine 3 Mayıs tarihine kadar süre verdi.

Almanya'nın Rhein-Pfalz eyaletine bağlı Zweibrücken şehrinde Siebenpfeiffer sokağında yaşayanlar, bir sabah posta kutularında buldukları tebligat karşısında şaşkına döndü.

Kendisini sokağın yeni sahibi olarak tanıtan Yıldırım S. isimli kişi, mahalle sakinlerine 3 Mayıs'a kadar süre verdi ve bu tarihe kadar kendisine caddeyi kullanmak için fiyat teklifi yapılmasını istedi. 

1 NİSAN ŞAKASI SANDILAR

Haber devam ediyorHaberin devamı

Mahalle sakinleri ilk olarak bunu "1 Nisan şakası" zannetse de gerçek daha sonra ortaya çıktı. 

Bölgenin geliştiği 90'lı yıllarda ortaya çıkan bu cadde, özel mülkiyet olarak kalmıştı.

NTV'de yer alan habere göre Yıldırım S., 21 Temmuz 2022 tarihinde 2 bin 500 euro ücret karşılığında 1588/11 numaralı parseli, yani Siebenpfeiffer sokağını satın aldı.

Yaklaşık 100 metre uzunluğundaki bu sokağın devreden çıkarılıp yeni bir düzenleme yapılmasının ise 180 bin euroluk bir maliyete neden olacağından mahalle sakinleri çaresiz.

Bazı mahalle sakinleri evlerini satıp bu sorundan kurtulmayı planlasa da bu da pek mümkün gözükmüyor.

Haber devam ediyorHaberin devamı

Caddenin özel mülk olduğunun ortaya çıkması sonrası potansiyel alıcılar da bu soruna ortak olmamak için geri adım atmaya başladı.

Zweibrücken Belediyesi ise 3 Mayıs'ta Yıldırım S.'in sokağı kapatması durumunda bununla ilgili yasal işlemlere başlayacağını açıkladı.

LMLM

LM