Avrupa
Giriş Tarihi : 13-12-2023 01:06

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Yunanistan'a "kahvenin nasıl pişirildiğini öğretecek"!!!

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Yunanistan'a

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, 5-7 Aralık 2023 tarihlerinde Strazburg’da yaptığı toplantıda İskeçe Türk Birliği, Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ile Meriç İli Azınlık Gençlik Derneği’nin dernek kurma özgürlüğünün Yunanistan tarafından ihlal edilmesi ile ilgili Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu’nu sözde inceledi.
Sözde diyoruz çünkü bunlar hem bizimle hem de kendileriyle dalga kırıyor. 15 seneden beri Yunanistan'ın AİHM'nin kararlarını uygulamadığını biliyor ve halen bir karar ALMIYOR.

8 Aralık'ta açıklanan kararda Bakanlar Komitesi, AİHM kararlarının üzerinden 15 yıl geçmesine ve 2017 yılında yapılan mevzuat değişikliğine rağmen AİHM kararlarının hala uygulanmadığını belirtti. Belirtmesine belirtti ama bir adım daha ATAMADI.

Bakanlar Komitesi, Bekir Usta dava grubundaki derneklerin iç hukuku tükettiklerini ve kararların yerine getirilmesi için artık Yunan makamlarının tedbir alması gerektiğini belirtti.

Kararda Komite, 8 Kasım 2023’te komite sekretaryası ve Dışişleri Bakan Yardımcısı arasındaki görüşme neticesinde Yunanistan’ın Bekir Usta dava grubunda atılacak adımlar konusunda Yunan makamlarına tavsiyelerde bulunmak üzere Uzmanlar Komitesi kurmak niyetinde olduğunu ifade etmesini olumlu bulduğunu belirtti. 

Bakanlar Komitesi, Yunanistan’ın Sözleşme’nin 46(1). maddesi uyarınca davalı Devletlerin tüm AİHM kararlarını tam ve etkili bir şekilde yerine getirme yükümlülüğünün altını çizerek, Yunan makamlarından Haziran 2024’te yapılacak inceleme öncesinde attığı adımlar hakkında Komite’yi bilgilendirmesini istedi. 

AdminAdmin