Ελληνικά
Giriş Tarihi : 09-01-2023 11:29

Εισβολή οπαδών του Μπολσονάρο στο Κογκρέσο - Επέμβαση της Εθνοφρουράς

Εισβολή οπαδών του Μπολσονάρο στο Κογκρέσο - Επέμβαση της Εθνοφρουράς

Όπως συνέβη και μετά την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ, όταν ακραίοι οπαδοί του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, έτσι γίνεται και με τους οπαδούς του Μπολσονάρο, τον οποίο ο Τραμπ θεωρούσε φίλο του.  Μάλιστα έχουν ήδη μπει μέσα στις αίθουσες συνεδριάσεων, την ώρα που ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει ότι οι ταραξίες θα συλληφθούν. Η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως στην εθνοφρουρά να επέμβει και εκατοντάδες στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας ετοιμάζονται να μπουν στα κτίρια και να διώξουν τους εισβολείς. 

Εκατοντάδες υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Κογκρέσου αυτή την Κυριακή  ζητώντας στρατιωτική επέμβαση για την ανατροπή του προέδρου Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Μάλιστα με την αστυνομία να μην μπορεί να τους σταματήσει, οι εισβολείς μπήκαν και στο Ανώτατο Δικαστήριο και έχουν ήδη προχωρήσει σε βανδαλισμούς.

Η ομάδα των οπαδών του Μπολσονάρο ξεπέρασε το φράγμα της αστυνομίας και ανέβηκε στη ράμπα που δίνει πρόσβαση στην οροφή των κτιρίων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

Εκατοντάδες ριζοσπαστικά μέλη του Μπολσονάρο έχουν κατασκηνώσει μπροστά από το Αρχηγείο Στρατού στη Μπραζίλια από την επομένη των εκλογών στις 30 Οκτωβρίου, στις οποίες ο Λούλα νίκησε τον Μπολσονάρο.

Καλούν μάλιστα συνεχώς σε εξέγερση εναντίον του Λούλα ώστε να αναλάβει την εξουσία ο Μπολσονάρο. 

Οι ακροδεξιοί διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομία, η οποία χρησιμοποίησε δακρυγόνα αλλά οι εισβολείς προχώρησαν και αυτή τη στιγμή έχουν καταλάβεθι ολόκληρο τον κήπο γύρω από το Κογκρέσο.euronews

LMLM

LM