Ελληνικά
Giriş Tarihi : 08-11-2022 12:36

«Δυνατή» καρδιά και υγιές έντερο... με αυτό το φθινοπωρινό φρούτο

«Δυνατή» καρδιά και υγιές έντερο... με αυτό το φθινοπωρινό φρούτο

Αυτό το φρούτο, αξίζει μια θέση στη διατροφή σας, καθώς κατατάσσεται από πολλούς στα αγαπημένα φρούτα του Φθινοπώρου.

Το αχλάδι εκτός από την ωραία γεύση του, προφυλάσσει την υγεία και συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του εντέρου.

Το ζουμερό αχλάδι θεωρείται ο «βασιλιάς του Φθινοπώρου» αφού εκτός από την γεύση του έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Δεν είναι τυχαίο που ο Όμηρος το αποκαλούσε και «δώρο των θεών» και μάλλον δεν είχε άδικο για τη «θεϊκή» του υπόσταση.

Τέσσερα σημαντικά οφέλη των αχλαδιών

  • Περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά

Πολλά φρούτα που έχουν έντονα και διαφορετικά χρώματα περιέχουν σημαντικές ενώσεις, που υποδηλώνουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες, που βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς. Αντιστοίχως, η πράσινη φλούδα των φρούτων είναι πλούσια σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο ενώσεις που είναι απαραίτητες για την υγεία των ματιών.

  • Βελτιώνουν την υγεία του εντέρου

Είναι γνωστό ότι τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που προάγουν τη λειτουργία του εντέρου, και τα αχλάδια δεν αποτελούν εξαίρεση. Ένα μεσαίου μεγέθους αχλάδι (178 γραμμάρια) περιέχει 6 γραμμάρια φυτικών ινών, δηλαδή το 22% των ημερήσιων αναγκών σας σε φυτικές ίνες.

Ειδικότερα τα αχλάδια περιέχουν πρεβιοτικά, τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες αποτελούν τον «δεύτερο εγκέφαλο» του οργανισμού μας και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας, συμβάλλοντας στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Έτσι λοιπόν προκειμένου να λάβετε περισσότερες φυτικές ίνες από το αχλάδι, προτιμήστε να το καταναλώνετε με τη φλούδα.

Διαβάστε αναλυτικά στο News4Health.gr.

LMLM

LM