Ελληνικά
Giriş Tarihi : 04-01-2024 11:47

Συνελήφθη ηγετική φυσιογνωμία των αντιεμβολιαστών με την κατηγορία της υπεξαίρεσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τους οπαδούς του

Συνελήφθη ηγετική φυσιογνωμία των αντιεμβολιαστών με την κατηγορία της υπεξαίρεσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τους οπαδούς του

Η πανδημία της COVID-19 που ξεκίνησε από την Κίνα το 2019 και εξαπλώθηκε παγκόσμια, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα. Μέσα στην πανδημία, και ιδίως κατά την περίοδο παρασκευής και διανομής των εμβολίων, αναδείχθηκαν ομάδες και πρόσωπα που προέβαλαν ισχυρές αντιδράσεις στην αξιοπιστία και αναγκαιότητα της εμβολιαστικής διαδικασίας, ενώ αμφισβήτησαν ακόμα και την ύπαρξη της ίδιας της πανδημίας.

Ένα από τα πρόσωπα αυτά είναι και ο Γερμανός δικηγόρος Reiner Fuellmich, ο οποίος καθιερώθηκε ως ηγετική φυσιογνωμία στο παγκόσμιο κίνημα «αληθείας» για την COVID-19, μιλώντας συχνά σε εκδηλώσεις θεωριών συνωμοσίας. Εμπνεύστηκε και ηγήθηκε μιας προσπάθειας ποινικών και αστικών διώξεων «των παγκόσμιων ελίτ για ενορχήστρωση μιας ψεύτικης πανδημίας» επικαλούμενος «ισχυρές αποδείξεις». Το εγχείρημα αυτό γνώρισε απήχηση και απέκτησε μεγάλο κοινό διεθνώς, το οποίο τροφοδοτούσε την προσπάθεια αυτή μέσω οικονομικών δωρεών. Τον Οκτώβριο του 2023 – έπειτα από την απέλασή του από το Μεξικό όπου και διέμενε τους τελευταίους μήνες και με την επιστροφή του στη Γερμανία – συνελήφθη με κατηγορίες υπεξαίρεσης στην πόλη Γκέτινγκεν.

Πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, ο Fuellmich ήταν περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του σε υποθέσεις εταιρικής απάτης κατά μεγάλων εταιρειών. Ωστόσο, τον Ιούλιο του 2020, παρουσιάστηκε εκ νέου ως vlogger και προχώρησε στη δημιουργία του Ιδρύματος Stiftung Corona Ausschuss («Ίδρυμα Επιτροπής Κορωνοϊού»). Στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος μεταδίδονται εβδομαδιαίως πολύωρες συνεδριάσεις-συνεντεύξεις με διάφορες προσωπικότητες από το περιβάλλον της διεθνούς συνωμοσιολογίας.

Ένας από τους δηλωμένους σκοπούς του Ιδρύματος είναι να διερευνήσει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» που, κατά τον Fuellmich, διαπράχθηκαν από κυβερνήσεις, εταιρείες και πρόσωπα σχετικά με την COVID-19. Μάλιστα, ο ίδιος ο Fuellmich υποσχόταν δημοσίως ότι θα ηγηθεί μιας μεγάλης ποινικής δίωξης, με σκοπό οι προαναφερθέντες να λογοδοτήσουν για τα «εγκλήματά τους» καθώς και για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην εγκαθίδρυση μιας «κατασκευασμένης πανδημίας».

Οι υποστηρικτές του Fuellmich και της προσπάθειάς του θεώρησαν τις δήθεν επικείμενες δίκες, στις οποίες ο ίδιος διακήρυττε πως θα οδηγήσει τους «εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας», ως «δίκες παγκόσμιας ιστορικής σημασίας» και έτσι η καμπάνια του έγινε γνωστή ως «Νυρεμβέργη 2.0». Η ονομασία αυτή προέρχεται από τις ιστορικές δίκες που έλαβαν χώρα στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας μετά τον Β’ ΠΠ, στις οποίες ορισμένοι από τους υπευθύνους για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου (μεταξύ 1945 και 1946).

Τα χρήματα που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ο Fuellmich, ύψους τουλάχιστον 700 χιλιάδων ευρώ, προέρχονται από δωρεές ακολούθων του προς το Ίδρυμα με σκοπό την πραγματοποίηση της προαναφερθείσας ομαδικής αγωγής.

Το Γραφείο της Εισαγγελίας του Γκέτινγκεν, έπειτα από συνεχιζόμενη έρευνα για τον εν λόγω δικηγόρο, ανέφερε πως είχε συγκεντρώσει στοιχεία για σημαντικές μεταφορές κεφαλαίων από λογαριασμούς ιδρύματος που ξεκίνησε ο Fuellmich, σε προσωπικούς λογαριασμούς του ιδίου και της συζύγου του, με τμηματική μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών, ύψους τουλάχιστον 700 χιλιάδων ευρώ. Οι γερμανικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψής του ήδη από τον Μάρτιο του 2023, ύστερα από καταγγελίες πρώην συνεργατών του σχετικά με τα μετακινούμενα κεφάλαια. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε διαφύγει στο Μεξικό στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη από τις γερμανικές Αρχές. Η προσπάθειά του αυτή έληξε με τη σύλληψη και απέλασή του από τις μεξικάνικες Αρχές και την μεταφορά του στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2023, όπου τώρα καλείται να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες των γερμανικών Εισαγγελικών Αρχών.

Ο Γερμανός δικηγόρος, μάλιστα, είχε επισκεφτεί την Ελλάδα το φθινόπωρο του 2022, καθώς συμμετείχε μαζί με τον πρώην μικροβιολόγο Sucharit Bhakdi (γνωστός για συνωμοσιολογικές θεωρίες γύρω από την πανδημία), σε ομιλία αντιεμβολιαστικού περιεχομένου που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, με θέμα «Πανδημία – Εμβολιασμός: Η Νέα πραγματικότητα».

Τα Ellinika Hoaxes έχουν καταρρίψει στο παρελθόν ισχυρισμούς που ξεκίνησαν από τον Reiner Fuellmich εδώεδώεδώ και εδώ.

 

ellinikahoaxes.gr

LMLM

LM