SAĞLIK
Giriş Tarihi : 01-02-2024 11:11

Bakın neye iyi geliyor!!! Her gün yarım kaşık zeytinyağı!

Bakın neye iyi geliyor!!! Her gün yarım kaşık zeytinyağı!

Yapılan araştırmalarda düzenli zeytinyağı tüketiminin bunama kaynaklı ölüm riskini azalttığı ortaya çıktı. Araştırmada her gün yarım yemek kaşığından fazla zeytinyağı tüketenlerin, hiç zeytinyağı yemeyen veya nadiren tüketenlere kıyasla bunamadan ölme riskinin yüzde 28 daha düşük olduğu bulundu.

Harvard Üniversitesi'nden bilim insanlarının yürüttüğü türünün ilk örneği bir araştırmaya göre, düzenli olarak zeytinyağı tüketmek bunama kaynaklı ölüm riskini yüzde 28 oranında azaltabiliyor.

Zeytinyağı uzun süredir sağlıklı bir beslenmenin parçası olarak tüketildiğinde daha uzun yaşamanıza yardımcı olabilecek bir "süper gıda" örneği olarak gösteriliyor.

Her gün yarım kaşık zeytinyağı bakın neye iyi geliyormuş Bu etkisini kimse bilmiyor
Şimdi yeni bir çalışma, zeytinyağının bunamadan ölme riskini azaltmaya yardımcı olduğunu öne sürüyor.

NTV'de yer alan habere göre, ABD'deki Harvard Üniversitesi araştırmacıların yürüttüğü çalışma, birçok ülkenin yaşlanan nüfus nedeniyle Alzheimer hastalığı ve diğer demans türleriyle karşı karşıya olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmacılara göre margarin ve ticari mayonez gibi yağlar yerine zeytinyağı kullanmak bunama kaynaklı ölüm riskini azaltabilir.

cnnturk

LMLM

LM