SPOR
Giriş Tarihi : 25-08-2023 12:06

Beşiktaş uzatmalarda avantajlı skoru kaptı

Beşiktaş uzatmalarda avantajlı skoru kaptı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunun ilk maçında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'le Romanya'nın başkenti Bükreş'te oynadığı karşılaşmayı 3-2 kazandı.

Beşiktaş’a galibiyeti getiren golleri 40’ıncı dakikada penaltıdan Aboubakar, 64’üncü dakikada Colley ve 90+4’üncü dakikada Baktiyor Zainutdinov kaydetti. Dinamo Kiev’in golleri ise 60’ıncı dakikada Shaparenko ve 66’ncı dakikada Voloshyn’den geldi.

Masuaku sakatlandı

Siyah-beyazlı ekipte, maçın ilk yarısında bir pozisyon sonrasında arka adalesini tutan Arthur Masuaku oyuna devam edemedi.

Beşiktaş’ın Dinamo Kiev ile karşılaştığı mücadelede Masuaku sakatlandı. Yıldız futbolcu, karşılaşmanın ilk yarısındaki bir pozisyon sonrasında arka adalesini tuttu. Maçın ilk yarısını tamamlayan Masuaku, ikinci yarının başında yerini yeni transfer Baktiyor Zainutdinov’a bıraktı.

Baktiyor Zainutdinov ilk maçında golünü attı

Siyah-beyazlı ekibin yeni transferi Baktiyor Zainutdinov, Beşiktaş formasıyla çıktığı ilk maçta siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getirdi. Kazak futbolcu, mücadelenin ilk yarısında sakatlanan Masuaku’nun yerine 46’ncı dakikada oyuna dahil oldu. Baktiyor Zainutdinov, 90+4’üncü dakikada Rashica’nın asistinde attığı golle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Haber devam ediyorHaberin devamı

Kendi ülkesinde lig devam etmesine rağmen, Rusya ile süren savaştan dolayı Avrupa maçlarını Romanya'nın başkenti Bükreş'te oynayan Dinamo Kiev'e, Romen taraftarlar yeteri kadar destek olmadı. Mircea Lucescu'nun Romanya'nın efsane teknik direktörlerinden biri olmasına rağmen Bükreşli futbolseverler maça fazla ilgi göstermedi. Kapasitesi 15 bin olan statta, karşılaşmayı yaklaşık 5 bin kadar taraftar seyrederken bunun yarıya yakınını Beşiktaş'ı destekleyen Türk taraftarlar oluşturdu.

Dynamo Kiev - Beşiktaş maçı öncesinde, Ukrayna’nın 1991’de eski Sovyetler Birliğinden ayrılarak bağımsızlıklarını ilan etmelerinin yıl dönümü olarak, 32’nci Bağımsızlık Günü'nde her iki ülkenin de “Milli Marşları” okundu.cnn.gr

LMLM

LM