Ελληνικά
Giriş Tarihi : 15-04-2024 09:21

Πάσχα και συντάξεις Μαΐου πάνε μαζί

Πάσχα και συντάξεις Μαΐου πάνε μαζί

Χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις Μαΐου να πληρώνονται πριν από το Πάσχα από τον ΕΦΚΑ. Οι επίσημες ημερομηνίες πληρωμής για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ.

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Μαΐου για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ.

Ακολουθούν οι επίσημες ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Μαΐου.

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

  • Την 25η/4/2024,ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).
  • Την 29η/4/2024,ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Και νέα αύξηση προσεχώς στις συντάξεις

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει νέα αύξηση στις συντάξεις μετά το 7% για το 2023 και 3% για το 2024. Ωστόσο για την εν λόγω αύξηση θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις. 

Η νέα αύξηση θα ισχύσει για τις αρχές του 2025 και προσδιορίζεται για 2,5%. Για να συμβεί αυτό ωστόσο η ελληνική οικονομία θα πρέπει να τρέξει με ανάπτυξη 2,3 – 2,5%.

dnews.gr

LMLM

LM