Ελληνικά
Giriş Tarihi : 14-11-2023 11:35

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας

Για τεράστια υγειονομική κρίση κάνουν λόγο οι τοπικές αρχές

Η έλλειψη καυσίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και προμηθειών έχει αφήσει εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας. Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας που διευθύνεται από τη Χαμάς δήλωσε ότι τουλάχιστον 7 μωρά γεννημένα πρόωρα και 27 ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας πέθαναν τις τελευταίες 3 ημέρες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στο οποίο έχει ήδη φτάσει ο ισραηλινός στρατός.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι όλα τα αποθέματα πετρελαίου έχουν εξαντληθεί και η περιβαλλοντική κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της συσσώρευσης απορριμάτων, μεταδίδοντας κάθε είδους ασθένειες.

«Αυτές τις ώρες που μιλάμε, όλο το απόθεμα πετρελαίου στους δήμους έχει εξαντληθεί, και σε περίπτωση που σταματήσουν τα πηγάδια και δεν διατεθεί επειγόντως πετρέλαιο αντιμετωπίζουμε την απειλή θανάτου από τη δίψα, για όλο τον πληθυσμό των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας» δήλωσε ο πρόεδρος του δήμου της Ράφα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ζήτησαν για μια ακόμα φορά από τους κατοίκους στη βόρεια Γάζα να εκκενώσουν προς το νότο, λέγοντας ότι ότι έχουν αφήσει ένα πέρασμα από το δρόμο Σαλάχ Αλ Ντιν για 7 ώρες.

Ωστόσο, οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί και οι πυροβολισμοί καθιστούν αδύνατες τις εκκενώσεις. Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι έπρεπε να εγκαταλειφθεί μια προσπάθεια να φτάσει στο νοσοκομείο Αλ Κουντς από την Χάν Γιούνις, προκειμένου να απομακρυνθούν οι ασθενείς.

Το προσωπικό στο κτίριο του ΟΗΕ στη Γενεύη κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 101 συναδέλφων τους που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας κατά της διάρκεια του πολέμου. Η Γενική Διευθύντρια του ΟΗΕ στη Γενεύη, Τατιάνα Βαλόβαγια ευχαρίστησε το προσωπικό για τη θυσία του, υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου τους σε μια εποχή που η πολυμέρεια απειλείται.

euronews

LMLM

LM