Ελληνικά
Giriş Tarihi : 24-01-2024 11:48   Güncelleme : 24-01-2024 11:56

Καταγγελία φιλοζωικής για Ξάνθη / Εκατοντάδες αδέσποτα παρατημένα σε χωματερή

Καταγγελία φιλοζωικής για Ξάνθη / Εκατοντάδες αδέσποτα παρατημένα σε χωματερή

Τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν εκατοντάδες αδέσποτα στην Ξάνθη καταγγέλλει φιλοζωική οργάνωση της πόλης.

«Είναι πίσω από το εργοστάσιο της ζάχαρης. 600 σκυλιά, ζώα άγρια που δεν πλησιάζονται», λέει, μιλώντας στο MEGA, η Άννα Μαρία Ζαφειριάδου, πρόεδρος της οργάνωσης «Αδεσποτούλια Ξάνθης».

«Εμπλέκονται δύο δήμοι και ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Έχω αναφερθεί παντού, σε περιφέρεια, δήμους, υπουργείο, βουλευτές, δεν είχαμε άλλο τρόπο».

Όπως λέει η ίδια, τα σκυλιά πλέον «κανιβαλίζονται, τρώει το ένα το άλλο, είναι μια κατάσταση την οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε».

 

Η ανάρτηση της οργάνωσης στο facebook

Μετά από επιστολές, συσκέψεις με το Δήμο Ξάνθης και άλλες αρχές όλο αυτό το διάστημα, προσπαθώντας να βγάλω ένα αποτέλεσμα, να δοθεί μια βοήθεια, αναγκάζομαι να κάνω αυτή την ανάρτηση. Η πόλη με τα χίλια χρώματα λένε και τα 5.000 αδέσποτα ζώα που δεν τα βλέπουν ή αρνούνται να τα δουν. Είτε στην ανακύκλωση, είτε μέσα στη πόλη.

Τα χέρια μου είναι πια κουρασμένα από το να ταΐζω 500 ζώα από το φιλοζωϊκό μου. Τα μάτια μου είναι πια θολά από τα δάκρυα που χύνω κάθε φορά που βλέπω ένα σκυλί να υποφέρει. Η ψυχή μου είναι πια σπασμένη από την απελπισία που νοιώθω.

Δεν αντέχω να βλέπω αυτά τα ζώα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Δεν αντέχω να τα βλέπω να τρώνε το ένα το άλλο από την πείνα. Δεν αντέχω να τα βλέπω να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν.

Δεν αντέχω να υπάρχουν τόσες υπηρεσίες και κανένας υπεύθυνος. Δεν αντέχω να μαλώνω για τα αυτονόητα.

Αναρωτιέμαι βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εταιρείες σκουπιδιών, εσείς πώς κοιμάστε τα βράδια; Δεν νιώθετε τύψεις; Δεν βλέπετε τα μάτια αυτών των ζώων που σας ικετεύουν για βοήθεια;

Κύριε Μητσοτάκη, αυτός είναι ο πολιτισμός μας; Αυτό είναι το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας;

Έχω απευθυνθεί σε όλους, δεν έχω αφήσει κανέναν: Υπουργεία, υπεύθυνους, τοπικούς άρχοντες. Κανένας υπεύθυνος. Καμία συγκίνηση στο βλέμμα τους. Νεκροί όλοι από συναισθήματα όποτε και άπραγοι.

Η απραγία, η μάστιγα του αιώνα. Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα του κυρίου Μητσοτάκη.

Τώρα, 500 σκυλιά είναι εγκλωβισμένα στην χωματερή της Ξάνθης, η οποία έκλεισε. Αυτά τα ζώα είναι καταδικασμένα να πεθάνουν από πείνα, δίψα και ασθένειες.

Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, αυτά τα ζώα θα πολλαπλασιαστούν και θα κατακλύσουν την πόλη. Αδέσποτα, πεινασμένα σκυλιά θα κυκλοφορούν στους δρόμους, απειλώντας την ασφάλεια των πολιτών.

Φοβάμαι ότι θα υπάρξουν θύματα. Θα θρηνήσουμε παιδιά, ηλικιωμένους, ακόμη και νέους ανθρώπους που θα πέσουν θύματα της αδιαφορίας και της απραξίας των υπεύθυνων.

Κύριε Μητσοτάκη, τι πρέπει να γίνει ;

Είναι ώρα να δράσετε. Είναι ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Σας καλώ όλους να δράσετε, να μιλήσετε, να κοινοποιήσετε, να βοηθήσετε. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

AdminAdmin