Ελληνικά
Giriş Tarihi : 22-09-2022 23:55   Güncelleme : 23-09-2022 00:10

Επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ: «Κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ: «Κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Σε  μια σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας προέβη κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η Ελλάδα κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μετατρέποντας το Αιγαίο Πέλαγος σε νεκροταφείο προσφύγων και μεταναστών.

Μάλιστα, έδειξε και φωτογραφίες με νεκρά παιδιά στο Αιγαίο, όπως ισχυρίστηκε. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τον ΟΗΕ «να βάλει ένα στοπ στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα»._

Από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ακόμα ότι εκτός από τις «απάνθρωπες επαναπροωθήσεις» παράτυπων μεταναστών στο Αιγαίο, η Ελλάδα εφαρμόζει και «καταπιεστικές πολιτικές διακρίσεων σε βάρος της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας», όπως την αποκάλεσε.

«Αναμένουμε από την Ελλάδα να αφήσει στην άκρη την πολιτική της έντασης και των προκλήσεων και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και αλληλεγγύη», πρόσθεσε.

Επίσης κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «βάλει τέλος στην απομόνωση των τουρκοκυπρίων και να αναγνωρίσει επίσημα την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” όσο το δυνατόν συντομότερα», όπως είπε.

“Πάντα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο. Ακόμη και στο Κυπριακό θέλουμε μια λύση μια για πάντα με μόνιμο και βιώσιμο τρόπο και συνεργαζόμαστε πάντα με την 'τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου'", ανέφερε.

"Σε αυτό το νησί υπάρχουν δύο κράτη και δύο διαφορετικά έθνη. Και αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους. Είναι το κλειδί για τη λύση των προβλημάτων στο νησί της Κύπρου να αποδεχθεί ότι η Τουρκία έχει ίσα δικαιώματα”, υποστήριξε.

Απάντηση Δένδια

Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια από τη Νέα Υόρκη στους ισχυρισμούς του Προέδρου της Τουρκίας κατά της Ελλάδας από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας κάθε φορά διευρύνουν τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική. Η χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμα και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες. Η χώρα, η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus beli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας. Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο Ν. Δένδιας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει ότι «αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στο χώρο της λογικής».

Σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες, οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και απαντηθεί πολλές φορές. «Καταρχήν, η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα η οποία σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα και βεβαίως τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει, διευρύνεται και ευημερεί. Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πώς η ακμάζουσα άνω των 100.000 κάποτε μειονότητα, σήμερα έχει περιοριστεί σε λιγότερο από 5.000 ανθρώπους ή όπως κάποτε λεγόταν, η Τουρκία δεν δικαιούται διά να ομιλεί» υπογράμμισε.

AdminAdmin