SAĞLIK
Giriş Tarihi : 11-09-2023 12:05

Çoğu Zarar Azı Karar

Çoğu Zarar Azı Karar

Hem sofralarda lezzet veren hem de doğal cilt bakım ürünleri arasında ünlü bir seçenek olan salatalık, Herkes tarafından sağlıklı, zengin vitaminli diye yiyor ama vücudu resmen zehirliyor!

Bilinçsizce tüketilen salatalık, kalp hastalıklarından toksin birikimine kadar pek çok ciddi sağlık sorununa zemin hazırlıyor. Öte yandan Salatalıklar sert ve sağlam olsalar da aslında saklanması en dayanıklı ürünler değildirler. Oldukça dayanıksız ve narindirler... Bu bilgilere çok şaşıracaksınız...

Kabuk kısmında yüksek toksinler barındıran salatalık fazla tüketildiğinde zehirlenmelere yol açabilir. Aşırı miktarda tüketilen salatalık, bedenden gereğinden fazla su atılmasına neden olur. Bu durum kalp rahatsızlıklarını tetikleyebilir. Tadı acı olan salatalıklar, bazı kişilerde cilt alerjilerine neden olabilir.

Amerikan Alerji Akademisi Astım ve İmmünoloji tarafından yapılan bir araştırmaya göre kanarya otu poleni, kavun, papatya çayı, muz ve ayçekirdeği alerjisi olan kişiler salatalık yedikten sonra cilt alerjisi yaşayabilir.

Normalde antioksidan olarak bilinen salatalık, aralıksız bir hafta boyunca aşırı miktarda tüketildiğinde oksidan haline gelerek vücutta bakterilerin artmasına yol açabilir.

İçeriğinde potasyum bulunan salatalık, böbreklerin hızlı çalışmasını sağladığı için karın ağrısı ve ishal gibi sorunlara sebep olabilir. Salatalığın fazla tüketimi, göz kızarması ve ağız yarası gibi reaksiyonlara da yol açabilir.
David Zinczenko, Eat This Not That kitabında, salatalığın bireylerde gaz sorununa yol açabileceğine dair uyarılarda bulundu. Salatalık, kabak, kabak ve karpuz gibi diğer meyve ve sebzelerde bulunan cucurbitacin, hazımsızlığa da neden olur.

cnnturk

LMLM

LM