Ελληνικά
Giriş Tarihi : 12-11-2022 13:20

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Σταδιακή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα της χώρας με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο στην ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες επιλεκτικά θα είναι αξιόλογες και ακόμα πιο τοπικά έντονες.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο αναμένεται αρχικά, τοπικά έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Σποράδες, την ανατολική (κυρίως στο Πήλιο) Θεσσαλία, τη κεντρική και κυρίως βόρεια Εύβοια την ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα τη Χαλκιδική, αλλά και τη βόρεια Θράκη. Μέσα στο μεσημέρι θα εκδληλωθούν λίγες τοπικές ασθενείς βροχές στη Μακεδονία, ενώ θα σημειώνονται βροχές στην κεντρική και δυτική Πελοπόννησο, ενώ καταιγίδες στα ανοιχτά του νότιου Ιονίου, οι οποίες το απόγευμα-βράδυ θα επηρεάσουν και τα νότια Επτάνησα (κυρίως τη Ζάκυνθο). Τα φαινόμενα σε ανατολική Θεσσαλία, βόρεια Εύβοια και ανατολική Στερεά θα επιμείνουν αλλά με όχι τόσο έντονο χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα σταδιακά από το απόγευμα θα κινούνται βορειότερα και δυτικότερα επηρεάζοντας την υπόλοιπη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία περισσότερο (όχι έντονα φαινόμενα).

Επιπλέον, το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στα δυτικά ηπειρωτικά (πρώτα στα νότια και σταδιακά και στα βορειότερα) με τα φαινόμενα να είναι πιο αξιόλογα στα δυτικότερα τμήματα και στα ορεινά-ημιορεινά. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, περισσότερες στις Κυκλάδες και τα ορεινά της Κρήτης. Τα πρώτα χιόνια (έχουν πέσει λίγα και σε βουνοκορφές της βόρειας χώρας στο πέρασμα της “Εύας”) θα πέσουν πάνω από τα 1400 μέτρα (κατώτατο όριο) στη δυτική Μακεδονία, ενώ στη Θεσσαλία (κυρίως στη δυτική-στην ανατολική θα είναι πιο υψηλά κατά 100-200 μέτρα) πάνω από τα 1500-1600 μέτρα και τη βορειοανατολική Στερεά πάνω από τα 1700 μέτρα. Στα υπόλοιπα ορεινά τα χιόνια θα εντοπίζονται αρκετά ψηλά πάνω από τα 1800-1900 μέτρα. Υποψηφιότητα για τις πρώτες παροδικές χιονοπτώσεις (έστω και αργά) βάζουν η Σαμαρίνα Γρεβενών και το Νυμφαίο Φλώρινας (όχι χιονοστρώση).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και στο βόρειο 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Σχεδόν νεφελώδης καιρός με μικρά ανοίγματα. Μπόρες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη βόρεια-βορειοδυτική Αττική. Νωρίς το πρωί πρόσκαιρα θα ψιχαλίσει ή θα βρέξει ασθενώς και στο λεκανοπέδιο πολύ τοπικά κυρίως στα δυτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές το μεσημέρι-απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ.

LMLM

LM