DÜNYA
Giriş Tarihi : 08-07-2023 11:38

Dünya genelinde ortalama sıcaklık rekoru kırıldı

Dünya genelinde ortalama sıcaklık rekoru kırıldı

Dünya genelinde resmi olmayan verilere göre bir haftada üçüncü defa ortalama sıcaklık rekoru kırıldı

Dünya genelinde ortalama sıcaklık perşembe günü bu hafta içerisinde üçüncü rekorunu kırdı.

Maine Üniversitesi, uydu verileri ve bilgisayar simülasyonları kullanarak hesapladığı resmi olmayan verilere göre dünyanın ortalama sıcaklığı perşembe günü 63 Fahrenheit (17,23 Santigrat) derece ile tüm zamanların rekorunu tazeledi. 

Aynı çalışmada salı ve çarşamba günleri ortalama sıcaklık 62,9 Fahrenheit (17,18 C) derece olarak ölçülmüştü.

Ölçümde sıcaklıkların 43 derecenin üzerine çıktığı Çin'in Cingşing şehrinden beklenmedik şekilde mevsim ortalamalarından 4,5 Santigrat derece daha ılık bir kış geçiren Antarktika'ya kadar tüm dünya dahil ediliyor. 

Avrupa genelinde de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. 

Alman meteoroloji servisi DWD sıcaklıkların pazar günü 37 dereceye çıkacağı tahmininde bulunurken Sağlık Bakanlığı tedbirli olunması konusunda uyarı yayınladı.

Amerikan ulusal meteoroloji daires NOAA, Maine Üniversitesi'nin hesaplamalarında bilgisayar simülasyonları kullanıldığı için nihai resmi verilerle farklılık olabileceğini ama genel olarak ortalama sıcaklıkların yükseldiği bir dönemde olduklarını onayladıklarını açıkladı.

Bu da iklim bilimcileri tarafından küresel ısınma ile ilgili bir başka endişe verici sinyal olarak tanımlandı. 

İklim bilimci Robert Watson ne hükümetlerin, ne özel sektörün ne de vatandaşların iklim kriziyle mücadeleye ciddiyetle yaklaşmadığını belirtti. 

euronews

 

LMLM

LM