GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-01-2023 11:54

Dünyanın en soğuk şehri -50 derece!!

Dünyanın en soğuk şehri -50 derece!!

Dünyanın en soğuk şehri olan Sibirya'nın Yakutsk kentinde sıcaklıklar eksi 50 dereceye kadar düştü. Bölge halkı dondurucu soğuklara alışkın olmalarına rağmen, aşırı soğuğa karşı yeni önlemler almaya başladı. Kirpiklerin donduğu Yakutsk'ta çift atkı, çift şapka ve çift eldiven giyerek dolaşan sakinler ziyaretçilere "lahana" gibi giyinmelerini tavsiye etti.

Sibirya’nın Yakutsk kentinde bu hafta sıcaklıklar eksi 50 dereceye düştü.

Dışarıda iki atkı, iki çift eldiven ve birden fazla şapka takarak dolaşan Yakutsk sakini Anastasia Gruzdeva, "Soğukla savaşamazsın. Ya uyum sağlayıp ona göre giyinirsin ya da acı çekersin. Şehirdeki soğuğu bir süre sonra gerçekten hissetmiyorsunuz. Ya da belki de beyniniz sizi buna hazırlıyor ve size her şeyin normal olduğunu söylüyor” diye konuştu.

BUZDOLABI VE DONDURUCUYA İHTİYAÇ YOK

Bir markette buzdolabına veya derin dondurucuya ihtiyaç duymadan donmuş balık satan Nurgusun Starostina ise  soğukla ​​baş etmenin özel bir sırrı olmadığını belirterek, “Sadece kalın giyinin. Lahana gibi katmanlar halinde" dedi. 

Öte yandan, 1 milyondan az kişiye ev sahipliği yapan Yakutsk kışları, Rusya standartlarına göre bile aşırı kabul ediliyor.

Ancak şehir, geçen Temmuz ayında yakınlardaki orman yangınlarından kaynaklanan sisin bölgeyi yoğun bir dumanla örttüğü zaman dikkatleri üstüne çekti. 

Bilim insanları, Sibirya arktikinde küresel ısınmanın neden olduğu yangınların artan sıklığı hakkında ciddi endişelerini dile getirdi.

LMLM

LM