Avrupa
Giriş Tarihi : 29-10-2022 20:13

Dünyanın en uzun yolcu treni; 2 kilometre uzunluğundaki trende 4500 yolcu olacak

Dünyanın en uzun yolcu treni; 2 kilometre uzunluğundaki trende 4500 yolcu olacak

İsviçre, demiryollarının kuruluşunun 175. yıl dönümü kutlamaları kapsamında bir etkinliğe imza atacak. Yaklaşık 2 kilometre (1950 metre) uzunluğundaki 25 vagonlu trende toplam 4 bin 550 yolcu kapasitesi bulunuyor. Rhaetian Demiryolu tarafından yapılacak tek seferlik yolculuk yaklaşık bir saat sürecek.

Euronews'te yer alan habere göre trende çalışacak 7 makinist ve 21 teknisyen arasında iletişim kurulabilmesi için neredeyse 2 kilometre uzunluğundaki trene ek iletişim hattı çekildi. Yolculuk tamamlandıktan sonra vagonlar ayrılacak ve normal tren yolculuklarında kullanılmayı sürdürecek.

Rhaetian Tren Yolları Tepe Yöneticisi Dr. Renato Fasciati, rekor denemesi ile İsviçre demiryollarının 175. yıl dönümünü kutlamanın yanı sıra ülkenin tren yolculuklarının güzelliğini de dünyaya göstermeyi hedeflediklerini söyledi.

"Covid-19 pandemisi sırasında bazı sıkıntılar yaşadık" diyen CEO, "Trenle yolculuk yapan yolcularımızın yüzde 30'unu kaybettik ve UNESCO'nun Dünya Mirası olan güzel rotamızın farkındalığını artırmak için bir etkinlik arayışına girdik" dedi.

AdminAdmin