Ελληνικά
Giriş Tarihi : 20-03-2024 10:42

Βενζίνη: Στα «κόκκινα» η τιμή της – Πόσο έφτασε;

Βενζίνη: Στα «κόκκινα» η τιμή της – Πόσο έφτασε;

Στα 88 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο και με τάσεις ανόδου.

Η τιμή της βενζίνης έχει «χτυπήσει κόκκινο» στη χώρα μας, το μήνα που διανύουμε και διατηρείται πάνω από το 1,90 ευρώ ανά λίτρο, με πρόβλεψη για μεγαλύτερες τιμές.

Σύμφωνα με την κ. Μαρία Ζάγκα, πρόεδρο των Βενζινοπωλών Αττικής, που μίλησε στο Dnews, η μέση τιμή της βενζίνης, βρίσκεται σήμερα στο 1,90-1,95 ευρώ το λίτρο, ενώ στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 2 ευρώ το λίτρο.

«Οι τιμές ανεβαίνουν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει μία ένδειξη ότι θα έχουμε υποχώρηση. Τα βαρέλι, έχει φτάσει τα 88 δολάρια. Δεν είχαμε φτάσει τόσο ψηλά τον τελευταίο καιρό. Και εμείς δεν μπορούμε να το δικαιολογήσουμε και να το καταλάβουμε», αναφέρει η κ. Ζάγκα, υποστηρίζοντας ότι αν δεν πέσει στην Ελλάδα ο Ειδικός Φόρος, δεν πρόκειται η τιμή της βενζίνης να μειωθεί δραματικά.

«Πρέπει κάποια στιγμή να πέσει ο ειδικός φόρος. Είμαστε στο 24% στον ΦΠΑ, ενώ ο ειδικός φόρος είναι στο 60% της τιμής. Η Κύπρος για παράδειγμα, τόλμησε και μείωσε τον ειδικό φόρο και τον ΦΠΑ και σήμερα πουλάει γύρω στο 1,40 ευρώ το λίτρο. Δεν είμαστε πια βενζινάδες, είμαστε φοροεισπράκτορες», καταλήγει η κ. Ζάγκα.

dnews

LMLM

LM