Ελληνικά
Giriş Tarihi : 30-04-2024 11:19

Επίσημο: Ξεκίνησαν οι μηνιαίοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ρεύματος, τέλος οι έναντι

Επίσημο: Ξεκίνησαν οι μηνιαίοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ρεύματος, τέλος οι έναντι

Ξεκίνησαν οι μηνιαίοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ. Τέλος οι έναντι λογαριασμοί.

Ξεκίνησε η αποστολή λογαριασμών ρεύματος με τον μήνα, ένα μέτρο που είχε προαναγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε την καταμέτρηση της κατανάλωσης με τον μήνα, βάζοντας τέλος στους διμηνιαίους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς και τους έναντι.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε τις μηνιαίες επισκέψεις σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα για την καταχώρηση στο σύστημα των ενδείξεων των μετρητών και η μηνιαία καταμέτρηση έχει ξεκινήσει για τους περισσότερους.

Η έναρξη της μηνιαίας καταμέτρησης από τον ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει από τα βόρεια προάστια και σταδιακά μέσα στο 2024 θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Με τον τρόπο αυτό όλοι οι λογαριασμοί ρεύματος από εδώ και στο εξής θα είναι εκκαθαριστικοί, δηλαδή η χρέωση θα γίνεται επί της πραγματικής κατανάλωσης ρεύματος.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως για να γίνει η καταμέτρηση θα πρέπει να εξασφαλίσετε στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ πρόσβαση στο χώρο που βρίσκεται το ρολόι του ακινήτου σας.

Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να μετρήσουν την κατανάλωσή σας, ο λογαριασμός ρεύματος θα είναι έναντι.

Δηλαδή, θα γίνεται μία εκτίμηση για τις κιλοβατώρες που καταναλώσατε, με βάση την περυσινή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακόμη όμως και σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει τρόπος να αποφύγετε τον έναντι λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, έχετε τη δυνατότητα ενός τεσσάρων ημερών από την ημέρα της ανεπιτυχούς επίσκεψης του ΔΕΔΔΗΕ, να δηλώσετε εσείς οι ίδιοι την κατανάλωσή σας.

Αυτό γίνεται με δύο τρόπους, τηλεφωνικά και online. Συγκεκριμένα:

Με δωρεάν κλήση

Καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του ΔΕΔΔΗΕ στη δωρεάν γραμμή 800-400-4000

Ηλεκτρονικά

Καταχωρείτε την ένδειξη του μετρητή σας στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, στο link: https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html?type=8.

LMLM

LM