Ελληνικά
Giriş Tarihi : 20-03-2023 11:02

Ρεύμα: Σήμερα ανακοινώνονται τα τιμολόγια ρεύματος

Ρεύμα: Σήμερα ανακοινώνονται τα τιμολόγια ρεύματος

Σήμερα ανακοινώνουν οι πάροχοι ενέργειας τις τιμές που θα ισχύσουν στα τιμολόγια ρεύματος του Απριλίου.

Σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν από τους προμηθευτές τα τιμολόγια ρεύματος για τον μήνα Απρίλιο. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 20 κάθε μήνα οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώνουν τα τιμολόγια του επόμενου μήνα. 

Σε αυτά αναμένεται να αποτυπωθεί η αποκλιμάκωση των τιμών χονδρικής με μια μείωση που φτάνει έως και -19,5% σε σχέση με τον Μάρτιο. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας το Μάρτιο διαμορφώθηκε την Παρασκευή 17/3 στα 125,73 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 156,24 ευρώ το Φεβρουάριο, δηλαδή μείωση 19,5 % και 276,89 ευρώ το Δεκέμβριο, δηλαδή μείωση 55%.

Η αποκλιμάκωση των τιμών ρεύματος οφείλεται σε σειρά παραγόντων, όπως η αυξημένη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, που πιέζει προς τα κάτω τις τιμές και η σχετικά χαμηλή, λόγω καιρικών συνθηκών, ζήτηση ενέργειας.

Η αποκλιμάκωση των τιμών χονδρικής σημαίνει ότι θα χρειαστούν μικρότερα κονδύλια για την κρατική επιδότηση της κατανάλωσης. Να σημειωθεί ότι οι τελικές τιμές που πληρώνουν διαμορφώνονται μέσω των επιδοτήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης κυμαίονται γύρω στα 15 με 16 λεπτά ανά κιλοβατώρα.dikaiologitika

LMLM

LM