Ελληνικά
Giriş Tarihi : 30-05-2023 09:24

Πέντε συλλήψεις αστυνομικών στον Έβρο για κύκλωμα προώθησης μεταναστών

Πέντε συλλήψεις αστυνομικών στον Έβρο για κύκλωμα προώθησης μεταναστών

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας - Φημολογείται ότι ελέγχονται επιπλέον άτομα ενώ οι έρευνες επεκτείνονται και στο Στρατό

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έβρο, για υπόθεση παράνομης μετανάστευσης, στην οποία φέρονται ότι εμπλέκονται και τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε νωρίς το απόγευμα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πέντε αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου προσήχθησαν και εξετάζονται, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται έρευνα στα σπίτια τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, με παρακολουθήσεις τηλεφώνων και άλλες ενέργειες για τη συλλογή στοιχείων και σήμερα ξεκίνησε η επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ σχετική ανακοίνωση εκδοθηκε από την ΕΛΑΣ όπου αναφέρονται τα εξής:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου 2023,συνελήφθησαν 5 αστυνομικοί ως ύποπτοι για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, ενώ διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 ερχόμενοι σε επαφή με κυκλώματα που δρουν σε γειτονική χώρα, φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.
Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι ανωτέρω διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
26.550 ευρώ,
59 κινητά τηλέφωνα,
12 power banks,
2.120 δολάρια Αμερικής,
850 λίρες Τουρκίας,
23 λίρες Αγγλίας,
77 Lei Ρουμανίας,
πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και
τραπεζική κάρτα.

Οι συλληφθέντες, με δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Πάντως, η τοπική ιστοσελίδα evros-news που μετέφερε πρώτη την είδηση, υποστηρίζει ότι οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ «προχώρησαν στη συνέχεια και σε προσαγωγή περισσοτέρων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των προσαχθέντων να ξεπεράσει τους 10».

«_Ανάλογα με όσα θα ομολογήσουν οι Συνοριοφύλακες τις επόμενες ώρες και ημέρες, θα οριστικοποιηθεί και ο αριθμός των συλλήψεων που τελικά θα πραγματοποιηθούν_», προστίθεται στο δημοσίευμα που αναφέρει ακόμα ότι «_νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες επεκτείνονται και στον Στρατό και συγκεκριμένες στις Ειδικές Ομάδες που διαχειρίζονται παρόμοια θέατα και συνεργάζονται με τις αντίστοιχες της Συνοριοφυλακής, μήπως προκύψει και… εμπλοκή στρατιωτικών, χωρίς πάντως μέχρι τώρα να επιβεβαιώνεται έστω και ανεπίσημα κάτι τέτοιο_».euronews

LMLM

LM