Ελληνικά
Giriş Tarihi : 25-06-2024 09:41

Γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση λύκων

Γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση λύκων

Η γυναίκα διέμενε σε ένα καταφύγιο στο ζωολογικό κήπο Τουαρί, περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού, όταν "κατέληξε στη ζώνη σαφάρι" ενώ έκανε τζόκινγκ

Μια γυναίκα νοσηλεύεται στην εντατική μετά την επίθεση που δέχθηκε από τρεις λύκους ενώ έκανε τζόκινγκ σε πάρκο ζώων κοντά στο Παρίσι, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Η γυναίκα δαγκώθηκε "στο λαιμό, στη γάμπα και στην πλάτη" στο ζωολογικό κήπο του Τουαρί, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας, δήλωσε η επικεφαλής εισαγγελέας των Βερσαλλιών, Μαριβόν Καλιμπότ, προσθέτοντας ότι η ζωή της δεν κινδυνεύει πλέον.

Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου ειδοποιήθηκαν για την επίθεση το απόγευμα της Κυριακής, όταν άκουσαν τις κραυγές της 36χρονης γυναίκας και κατάφεραν να την απελευθερώσουν από τους λύκους.

Σύμφωνα με την Κριστέλ Μπερσενί, την πρόεδρο του Wow Safari Thoiry, το θύμα μπήκε στο "αμερικανικό καταφύγιο" - την κύρια περιοχή σαφάρι όπου ζουν γκρίζοι λύκοι Mackenzie, καθώς και κογιότ, αρκούδες και ένας βίσονας. Η περιοχή υποτίθεται ότι είναι απαγορευμένη για τα αυτοκίνητα.

Δεν ήταν σαφές "αν έκανε κάποιο λάθος ή αν το μονοπάτι δεν ήταν σαφώς σηματοδοτημένο", πρόσθεσε η Καλιμπότ.

Σύμφωνα με τη Le Parisien, έχει ξεκινήσει έρευνα για το πώς κατάφερε να εισέλθει στην περιοχή.

Το πάρκο προσφέρει καταλύματα κοντά στα κλουβιά των λύκων και των αρκούδων, με την περιοχή του καταφυγίου να προστατεύεται από ηλεκτρικούς φράχτες και τάφρους, αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος France Info.

Η γυναίκα πιστεύεται ότι πέρασε τη νύχτα με την οικογένειά της σε ένα από τα καταλύματα τύπου σαφάρι του ζωολογικού κήπου.

Οι τρεις γκρίζοι λύκοι παραμένουν στη ζώνη σαφάρι, η οποία ήταν κλειστή για έρευνα μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

euronews

LMLM

LM