Türkiye
Giriş Tarihi : 21-11-2022 10:03

Erdoğan, Dünya Kupası'nın açılışında, Sisi'yle selamlaşıp tokalaştı

Erdoğan, Dünya Kupası'nın açılışında, Sisi'yle selamlaşıp tokalaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da Dünya Kupası'nın açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyonda, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile selamlaşıp tokalaştı.

2013’te Mısır’da ordunun Müslüman Kardeşler yönetimini darbeyle devirmesinin ardından, Türkiye ve Mısır karşılıklı olarak büyükelçilerini çekmişti.

Erdoğan ile Sisi arasındaki tokalaşma, Mısır'daki darbeden 9 yıl sonra, geçen sürede iki ülke arasındaki en üst düzey temas oldu.

Geçen hafta Endonezya'daki G20 Zirvesi'ne katılan Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Mısır ve Suriye'yle ilişkilerle ilgili bir soruya, "Siyasette ebedi olarak dargınlık, kırgınlık, küslük olmaz. Vakti, zamanı geldiği anda oturur, değerlendirir, ona göre de bir yenilemeyi yapabilirsiniz" yanıtını vermiş ve eklemişti:

"Şu anda Türkiye olarak, bu konularda sıkıntılı olduğumuz ülkelerle ilişkileri yeniden ele alabiliriz. Hele hele Haziran seçiminden sonra bir sil baştan yapabiliriz. Ve buna göre de yolumuza o şekilde devam edebiliriz.” 

LMLM

LM