Ελληνικά
Giriş Tarihi : 01-06-2023 09:32

Europa League: Η Βουδαπέστη ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό

Europa League: Η Βουδαπέστη ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό

Χιλιάδες φίλαθλοι στην ουγγρική πρωτεύουσα

Μαροκινοί, Σουηδοί, Ιταλοί, Ούγγροι, Ιρλανδοί και πολλοί άλλοι ποδοσφαιρόφιλοι έχουν συγκεντρωθεί ήδη από την Τρίτη στη Βουδαπέστη ενόψει του τελικού του Europa League. Έχουν φτιάξει μια ζώνη φιλάθλων στην καρδιά της πόλης, στην Πλατεία Ηρώων, όπου ο κόσμος μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο, να φωτογραφιστεί με κειμήλια και να κάνει ζέσταμα για τον αγώνα της Τετάρτης.

«Ήρθα να δω τον τελικό του Europa League στην Βουδαπέστη και είμαι πολύ χαρούμενος για τη διοργάνωση, ελπίζω να δούμε καλό ποδόσφαιρο αύριο και εύχομαι καλή τύχη στην ιταλική και την ισπανική ομάδα».

«Στηρίζω την Άρσεναλ, αλλά η Άρσεναλ δεν είναι στον τελικό του Europa League, δυστυχώς, αλλά η Ρόμα είναι η δεύτερη αγαπημένη μου ομάδα».

Οι φίλαθλοι βγάζουν φωτογραφίες με την μασκότ της Ρόμα, έναν λύκο με το όνομα Ρωμύλος.

Ακόμα δεν υπάρχει μεγάλο πλήθος γύρω από το Puskas Arena, όπου είναι και το κέντρο της μεγάλης εκδήλωσης, όμως πολλοί οπαδοί ερευνούν την περιοχή γύρω από το στάδιο, όπως αυτός ο Μαροκινός.

«Έρχομαι εδώ, είναι ένα είδος στήριξης στο ποδόσφαιρο, να βλέπεις έναν τελικό με καλή ποιότητα εδώ στην Βουδαπέστη για πρώτη φορά. Και φυσικά η καρδιά μου είναι μαροκινή για αυτό στηρίζω τη Σεβίλλη, έχει δύο Μαροκινούς παίκτες και είναι δύο καλοί παίκτες».

Η δημοσιογράφος του euronews μεταδίδει: «Προς το παρόν δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση εδώ στο Puskas Arena στη Βουδαπέστη, όμως οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για τον τελικό του Europa League την Τετάρτη, που αναμένεται να συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες οπαδούς. Οι φίλαθλοι δίνουν μεγάλη ώθηση και στον τουρισμό».euronews

LMLM

LM