Ελληνικά
Giriş Tarihi : 02-05-2023 12:05

Με αυτό το πρόγραμμα διατροφής θα είσαι υγιής και δεν θα παχαίνεις

Με αυτό το πρόγραμμα διατροφής θα είσαι υγιής και δεν θα παχαίνεις

Έχεις διαβήτη; Τι να τρως κάθε μέρα μέσα στην εβδομάδα για να είσαι υγιής και να μην παχαίνεις.

Εάν θέλεις να βελτιώσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, είναι λογικό να προσέχεις τα πρόσθετα σάκχαρα στη διατροφή σου. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο μέσος Αμερικανός ενήλικας τρώει 17 κουταλάκια του γλυκού πρόσθετη ζάχαρη την ημέρα, σημαντικά υψηλότερα από το συνιστώμενο μέγιστο ημερήσιο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, που είναι 9 κουταλάκια του γλυκού ( πρόσθετη ζάχαρη)_για τους άνδρες και 6 για τις γυναίκες.

Ο αντίκτυπος των προστιθέμενων σακχάρων είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός γιατί όχι μόνο αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα μας, αλλά συχνά αντικαθιστά υγιή θρεπτικά συστατικά που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία του διαβήτη, όπως οι φυτικές ίνες και οι πρωτεΐνες. Τα καλά νέα είναι ότι τα φυσικά σάκχαρα από φρούτα και γαλακτοκομικά μπορούν και πρέπει να περιλαμβάνονται τακτικά σε μια υγιεινή διατροφή για άτομα με διαβήτη.

Οι τροφές με φυσικά σάκχαρα περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά , όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, που βοηθούν στην υποστήριξη της υγείας μας, σε αντίθεση με τα πρόσθετα σάκχαρα που χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν γεύση και γλυκύτητα χωρίς πρόσθετα οφέλη για την υγεία.

Ενώ τα προστιθέμενα σάκχαρα θα πρέπει γενικά να είναι περιορισμένα, τα προστιθέμενα σάκχαρα μπορούν ακόμα συχνά να συμπεριληφθούν σε μια υγιεινή διατροφή για άτομα με διαβήτη. Στην πραγματικότητα, τα πρόσθετα σάκχαρα είναι ένα εύχρηστο εργαλείο εάν αντιμετωπίζεις χαμηλό σάκχαρο στο αίμα (υπογλυκαιμία) και πρέπει να αυξήσεις γρήγορα τα επίπεδά σου, σύμφωνα με το CDC. Το κόλπο είναι, φυσικά, να απολαμβάνεις τα πάντα με μέτρο και να βελτιστοποιείς τη διατροφή στην καθημερινή σου ρουτίνα.

Χωρίς ζάχαρη για τον διαβήτη

Σε αυτό το επταήμερο πρόγραμμα που παρουσιάζει eatingwell.com, σχεδιάζει μια εβδομάδα με θρεπτικές και νόστιμες συνταγές προσαρμοσμένες για την υποστήριξη του υγιούς σακχάρου στο αίμα. Παραλείπουμε τα πρόσθετα σάκχαρα, αντλούμε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και συμπεριλαμβάνουμε σταθερούς υδατάνθρακες σε κάθε γεύμα όλη την ημέρα για να σταθεροποιήσουμε το σάκχαρο στο αίμα και να βελτιώσουμε τον κορεσμό.

Επειδή η απώλεια βάρους παίζει ρόλο στη βελτίωση του σακχάρου στο αίμα, ορίσαμε αυτό το πλάνο στις 1.500 θερμίδες την ημέρα και συμπεριλάβαμε επιλογές για 1.200 και 2.000 θερμίδες την ημέρα για να υποστηρίξουμε άτομα με διαφορετικές ανάγκες σε θερμίδες:

Δες εδω το πρόγραμμα διατροφής ανά ημέρα για τον διαβήτη

dikaiologitika

LMLM

LM