Ελληνικά
Giriş Tarihi : 14-06-2024 10:14

«Έκλεισε η συμφωνία Τουρκίας-ΗΠΑ για τα F16»

«Έκλεισε η συμφωνία Τουρκίας-ΗΠΑ για τα F16»

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι έχουν πέσει και υπογραφές

Μια συμφωνία 23 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 έλαβε το πράσινο φως από την Ουάσιγκτον, ανέφεραν την Πέμπτη το κρατικό πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας.

«Οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί και οι εργασίες για τις λεπτομέρειες συνεχίζονται μέσω συζητήσεων μεταξύ των αντίστοιχων αντιπροσωπειών. Λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν στο κοινό αφού ληφθούν οι αποφάσεις», ανέφερε το Anadolou επικαλούμενο τον ανώνυμο αξιωματούχο του υπουργείου, μετά από εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Ζέκι Ακτούρκ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία είχε υπογράψει επιστολή προσφοράς και αποδοχής για την αγορά 40 αεροσκαφών F-16 Block 70.

«Η πώληση είναι μια επένδυση στη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ και θα υποστηρίξει τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, της Τουρκίας και της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

euronews

LMLM

LM