Ελληνικά
Giriş Tarihi : 25-05-2023 09:08

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για βιασμό ο καθηγητής της Οξφόρδης Ταρίκ Ραμαντάν

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για βιασμό ο καθηγητής της Οξφόρδης Ταρίκ Ραμαντάν

Ο διάσημος Ελβετός Ισλαμολόγος Ταρίκ Ραμαντάν απαλλάχθηκε από ελβετικό δικαστήριο από την κατηγορία για βιασμό και σεξουαλικό εξαναγκασμό.

Η υπόθεση κινήθηκε από μια Ελβετίδα που είπε ότι είχε βιαστεί από τον Ραμαντάν σε ξενοδοχείο της Γενεύης το 2008.

Ο Ραμαντάν, ο οποίος είναι 60 ετών, αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών εάν καταδικαζόταν. Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, αλλά παραδέχτηκε ότι είχε γνωρίσει τη γυναίκα.

Καθηγητής Ισλαμικών Σπουδών στο βρετανικό Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Ταρίκ Ραμαντάν είναι εγγονός του Χάσαν αλ Μπάνα, του ιδρυτή του κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου.

Το 2017, η φήμη του Ραμαντάν υπέστη πλήγμα, όταν κατηγορήθηκε από μια Γαλλίδα για βιασμό.

Όταν αυτή η υπόθεση βγήκε στη δημοσιότητα, περισσότερες γυναίκες εμφανίστηκαν για να τον καταγγείλουν.

 

Μέχρι το 2020 αντιμετώπιζε πέντε κατηγορίες βιασμού -τέσσερις στη Γαλλία και μία στην Ελβετία- και είχε περάσει εννέα μήνες υπό κράτηση στη Γαλλία προτού αφεθεί ελεύθερος με αναστολή. Ο ίδιος αρνείτο σταθερά όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Η ελβετική υπόθεση ήταν η πρώτη που ήρθε σε δίκη και το κλίμα στην αίθουσα του δικαστηρίου της Γενεύης ήταν τεταμένο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ραμαντάν επέμεινε στην αθωότητά του, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες σε βάρος του ως «τρελές».

Μετά από διαβούλευση μιας εβδομάδας, οι τρεις Ελβετοί δικαστές τον έκριναν αθώο.

Ενώ έχει αθωωθεί στην Ελβετία, αυτή είναι μόνο η πρώτη από πολλές άλλες δίκες με τις οποίες θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος.

Στη Γαλλία, οι εισαγγελείς εξακολουθούν να αξιολογούν εάν οι κατηγορίες που ασκήθηκαν εναντίον του Ραμαντάν πρέπει να πάνε στο δικαστήριο.

Συνεχίζει να υποστηρίζει την αθωότητά του σε όλες τις περιπτώσεις και έχει ορκιστεί να καθαρίσει το όνομά του.https://www.cnn.gr/

LMLM

LM