Ελληνικά
Giriş Tarihi : 25-09-2022 12:46

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα βουλγαροτουρκικά σύνορα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα βουλγαροτουρκικά σύνορα

Σε κατάσταση μερικής έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Βουλγαρία τη μεθόριο στην περιοχή του Χάσκοβο, εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στα σύνορά της με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τη περιφερειάρχη της περιοχής η απόφαση ελήφθη λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται η συνοριακή μεθόριος από πρόσφυγες και μετανάστες που κατευθύνονται από την Τουρκία προς την Βουλγαρία.

«Τις περισσότερες φορές περνούν τα σύνορά μας με σκάλες, συνηθίζουν να πηδούν από τον φράχτη. Προς το παρόν έχουμε ότι είναι δυνατό και απαραίτητο και όχι μόνο εμείς. Έχουμε ενεργή βοήθεια από την Τουρκική πλευρά, έτσι μετά τις συναντήσεις που είχα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών και τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών, ο συντονισμός είναι πολύ καλύτερος τώρα, η αμοιβαία βοήθεια μεταξύ των υπηρεσιών των διαφόρων χωρών είναι πολύ καλύτερη, ώστε ένας μεγαλύτερος αριθμός των μεταναστών που θέλουν να περάσουν τα σύνορα τους αποτρέπουμε ήδη πριν φτάσουν» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

Μετά την κήρυξη μερικής έκτακτης ανάγκης μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα οι επισκευές στους δασικούς δρόμους που οδηγούν στη συνοριακή διάβαση. Με αυτόν τον τρόπο η συνοριακή αστυνομία και ο στρατός θα μπορούν να εισέλθουν στην περιοχή χωρίς πρόβλημα.

Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι όταν οι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν με βάρκα τα θαλάσσια σύνορα θα παρακολουθούν και οι έλεγχοι στη θάλασσα θα ενταθούν.

LMLM

LM