Ελληνικά
Giriş Tarihi : 08-03-2024 11:54

Ο Κασσελάκης αναζητά την είσοδο του στη βουλή: Άδοξο τέλος

Ο Κασσελάκης αναζητά την είσοδο του στη βουλή: Άδοξο τέλος

Άδοξο τέλος λαμβάνουν οι διεργασίες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προκειμένου ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στη Βουλή διά της πλαγίου και να αναλάβει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκτός από Πρόεδρος του κόμματος.

Η Ζωρζέττα Λάλη, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2023 σε θέση πριν από τον Στέφανο Κασσελάκη, με δηλώσεις της στο ethnos.gr έβαλε τέλος στα σενάρια, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που κληθεί θα τιμήσει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και θα ορκιστεί βουλευτής.

Συγκεκριμένα, η κα Λάλη, η οποία πρόσκεται πλέον στη Νέα Αριστερά, αποκάλυψε πως δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα χθες από τον κ. Κασσελάκη και τόνισε πως απάντησε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πως «ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε τοποθετώντας με στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εάν έρθει η σειρά μου, θα τιμήσω την απόφασή του από τη θέση του μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου».

Με τον τρόπο αυτόν η κα Λάλη «σκοτώνει» τις υπόγειες διεργασίες της ηγεσίας της Κουμουνδούρου για μετατροπή του εξωκοινοβουλευτικού αρχηγού σε κοινοβουλευτικό εν πλω και πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές. Σημειώνεται πως το έντονο παρασκήνιο των τελευταίων ημερών και οι διεργασίες του 7ου ορόφου της Κουμουνδούρου αποσκοπούσαν στην είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή ακόμα και πριν τις ευρωεκλογές που είναι σε 90 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι για να ανοίξει ο δρόμος του Στέφανου Κασσελάκη προς τη Βουλή δεν αρκεί τυχόν παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου, όπως έχει διακινηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά καθώς ο Στ. Κασσελάκης είναι ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, θα πρέπει να παραιτηθούν και όλοι οι πέντε επιλαχόντες πριν από αυτόν: Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέττα Λάλη.

Η καθαρή τοποθέτηση της κας Λάλη επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας το χθεσινό ρεπορτάζ του Dnews (ΕΔΩ), σύμφωνα με το οποίο ο κ. Κασσελάκης θα μπορέσει να μπει στη Βουλή μόνο εάν ζητήσει - και το αίτημα γίνει αποδεκτό - τις παραιτήσεις των δικών του βουλευτών Επικρατείας, δηλαδή του κ. Όθωνα Ηλιόπουλου, του Ευάγγελου Αποστολάκη και της Έλενας Ακρίτα.

Πρόκειται για τρεις βουλευτές Επικρατείας που βρίσκονται σταθερά στο πλευρό του κ. Κασσελάκη, ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να κάνουν αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα.

Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τα δεδομένα αυτά καλείται να επιλέξει κατά πόσο θα παραμείνει 3,5 χρόνια εκτός Κοινοβουλίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία του κόμματος και την ορατότητα του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη στις πολιτικές «μάχες» που έπονται και ενδεχομένως και τη διαδικασία ανασύνθεσης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου ή αν θα βρει modus operandi και μοχλούς πίεσης προς τους τρεις βουλευτές Επικρατείας, προκειμένου να παραμερίσουν για να γίνει ο ίδιος κοινοβουλευτικός αρχηγός.

dnews

LMLM

LM