SAĞLIK
Giriş Tarihi : 04-07-2023 11:55

Faydası saymakla bitmiyor! Sapını sakın çöpe atmayın

Faydası saymakla bitmiyor! Sapını sakın çöpe atmayın

Yaz mevsiminin gelmesiyle birbirinden lezzetli meyveler, manavlarda yerini aldı. Bu meyvelerden biri var ki, sadece sapı bile her derde deva. Hem eşsiz tadı hem de faydalarıyla vazgeçilmez bir meyve olan kiraz, ödem attırmaktan regl ağrısına kadar birçok sağlık probleminin çözümünde etkili.
Kiraz sapı, düşük kalori ve yüksek lif içeriği ile zayıflama sürecinde olan bireylerin en büyük destekçilerinden biridir. Tok tutan ve ödem attıran özelliğiyle kilo kaybı yaşamanıza yardımcı olur.

İbrahim Saraçoğlu'nun da tavsiye ettiği bir çay olan kiraz sapı, sıcak suda kaynatıldıktan sonra adeta bir şifa bombardımanına dönüşüyor. İdrar yapma zorluklarına iyi geldiği gibi cilde de faydaları vardır. Bu nedenle kiraz sapı çayı banyosu da yapılabilir. 5 yemek kaşığı kiraz sapı ve bir miktar tarçını, 3 buçuk litre kaynamış suya ekleyip şiş yerlerinize sürebilirsiniz. Kadınların her ay çileye dönüşen regl sürecinde de etkili olan kiraz sapı çayı, sancıları minimuma indirir.

KİRAZ SAPI FAYDALARI
Böbrek ve idrar yolunu temizler.
Vücut direncini artırır. Sindirimi rahatlatır. Kolesterolü düşürür, insülini dengeler. Sivilce ve siyah noktaları temizler.
Sakinleştirir, stresi azaltır.
 

LMLM

LM