Avrupa
Giriş Tarihi : 03-09-2023 23:45

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 mağlup ederek altın madalyaya ulaştı. Filenin Sultanları, organizasyonu namağlup tamamlayarak çıktığı 3’üncü Avrupa finalinde zafere ulaştı.

Türkiye'nin A Milli Kadın Voleybol Takımı, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Paleis 12 Salonu'nda oynanan 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yendi. Organizasyonda 9 maçı da kazanan Filenin Sultanları, 2019 yılında şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan’dan rövanşı aldı.

Mücadelenin ilk seti karşılıklı sayılarla başlarken iki takım da birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Kıran kırana geçen setin son bölümünde Filenin Sultanları, skoru 24-23’e taşısa da üst üste yapılan hataların ardından Sırbistan ilk seti 27-25 kazanarak durumu 1-0’a getirdi. İkinci sette Melissa Vargas’ın skorer oyununa Ebrar Karakurt’tan da destek gelince Ay-Yıldızlılar skoru 8-6’ya taşıdı. Setin kalan bölümünde Ebrar va Vargas’ın sayıları ile etkili olan Filenin Sultanları, seti 25-21 kazanarak durumu 1-1’e taşıdı.

Maçın 3. setine Gizem’in muhteşem savunması ve Vargas’ın sayıları ile başlayan milliler, Sırbistan’ın Lazovic ve Popovic ile yakaladığı seriye cevap veremedi ve seti 25-22 kaybetti.

4. sete etkili başlayan Sultanlar, Vargas’ın sayıları ile üstünlüğünü korudu ve 25-22 ile setlerde durumu 2-2’ye getirdi. Final setinde, 41 sayıya ulaşan Vargas ile oyuna tutunan Filenin Sultanları seti 15-13 kazanarak FIVB Milletler Ligi'nin ardından Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalya kazandı.

Hollanda üçüncü oldu

Turnuvadaki üçüncülük maçını ise İtalya'yı 3-0 yenen Hollanda kazandı.

Hollanda, 25-23, 28-26 ve 25-20'lik setlerle bronz madalyanın sahibi oldu.

İtalya'da 18 sayı kaydeden Elena Pietrini maçın en skorer oyuncusu oldu. Hollanda'da ise Nika Daalderop kaydettiği 17 sayıyla Hollanda'nın galibiyetinde öne çıktı.

Turnuvanın ilk aşamasında C Grubu’nda beş maçı da kazanan Filenin Sultanları, son 16 turunda Belçika’yı 3-1, çeyrek finalde ise Polonya’yı 3-0 yendi.

Yarı finalde güçlü rakibi İtalya karşısında ise unutulmaz bir geri dönüşe imza atarak 3-2 galip geldi.

Türkiye’nin rakibi Sırbistan da finale gelene kadar tüm maçlarını kazandı.

A Grubu’nda Polonya, Ukrayna, Belçika, Slovenya ve Macaristan’la yarışan Sırbistan, rakiplerinin tamamını yendi. Son 16 turunda İsveç’i 3-0’la geçen Sırbistan, yarı finalde Çek Cumhuriyeti’ni, yarı finalde de Hollanda’yı 3-1’lik skorlarla mağlup etti.

2015 yılından beri Türkiye liginde Eczacıbaşı Dynavit’te forma giyen Tijana Bošković, takımın önemli oyuncuları arasında.

Takımın baş antrenörü ise, Türkiye'nin eski çalıştırıcısı Giovanni Guidetti. Ahmetcan Erşimşek de Sırbistan'ın yardımcı antrenörü.

Türkiye'nin İtalyan baş antrenörü Daniele Santarelli, geçen sene Sırbistan ile Dünya Şampiyonluğu kazandı.

Sırbistan bu kupayı 2011, 2017 ve 2019 yıllarında kazanmayı başardı. İki kez finalde kaybeden Balkan ülkesi, bir kez de üçüncü oldu.

Beşinci kez üst üste son dörde kalma başarısı gösteren Türkiye ise tarihinde ilk kez kupayı kazanmak istiyor.

2003 yılında finalde Polonya’ya kaybeden Filenin Sultanları, 2019’da nefes kesen maçta Sırbistan’a 3-2’lik skorla kaybetmişti.

 

AdminAdmin