Avrupa
Giriş Tarihi : 10-08-2023 10:37

Fransa'da trajedi, engellilerin kaldığı yazlık konutta yangın: 11 ölü

Fransa'da trajedi, engellilerin kaldığı yazlık konutta yangın: 11 ölü

Evde toplam yirmi sekiz kişi kalıyordu, bunlardan 17'si yangından kaçmayı başardı. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmezken, hadisenin kaynağını belirlemek için soruşturma başlatıldı.

Fransa'nın doğusunda yer alan Alsas bölgesinde engellilerin kaldığı bir yazlık konutta çıkan yangının ardından 11 kişinin cesedine ulaşıldı.

Yangın, Strazburg'un 70 km güneyindeki Wintzenheim kasabasında iki katlı bir binada, öğrenme güçlüğü çeken engellilerin ve bakıcılarının uykuda olduğu sabah saat 06.30 sularında çıktı. 

Savcı Yardımcısı Nathalie Kielwasser, "11 kurban olduğunu teyit edebilirim" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, düşüncelerinin kurbanlar ve aileleriyle birlikte olduğunu söyledi ve "trajediye" müdahale eden acil servis birimlerine teşekkür etti.

Başbakan Elisabeth Borne ve diğer yetkililer de konutu ziyaret etti. 

Yangını söndürmek üzere konutun bulunduğu alana 80 itfaiye eri sevk edildi. 

Öğle saatlerinde bir itfaiye eri, yangını "şok edici bir trajedi" olarak tanımlayan Başbakan Borne'a sekiz cesede ulaştıklarını, üç cesedin de enkaz altında olduğunu öngördüklerini söyledi.

Yerel medya, hayatını kaybedenlerin 10 engelli ile bir bakıcı olduğunu aktardı. 

Nathalie adlı bir görgü tanığı, insanların çığlıklarını duyduğunu ve penceresinden büyük duman bulutları gördüğünü söyledi. 

France 3'e konuşan bir başka görgü tanığı da "Her şey çok hızlı oldu." dedi.

Tatil evi, öğrenme güçlüğü çeken engelli insanlarla ilgilenen iki hayır kurumu tarafından yaz tatili süresince kiralanmıştı ve her STK, evin bir katında bulunuyordu. 

Evde toplam yirmi sekiz kişi kalıyordu, bunlardan 17'si yangından kaçmayı başardı.

Yangının çıkış nedeni henüz bilinmezken, hadisenin kaynağını belirlemek için soruşturma başlatıldı.

Muavin Savcı Kielwasser, alevlerin muhtemelen bir müddet devam eden düşük seviyeli yangın olduğunu, ardından büyüyerek evi küle çevirdiği değerlendirmesinde bulundu. 

Wintzenheim Belediye Başkan Yardımcısı Daniel Leroy, BFM TV'ye yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin 25 ila 50 yaşları arasında olduğunu söyledi. 

Alt kattakilerin binayı daha hızlı terk etmesine karşın üst kattakilerin büyük oranda konutu tahliye edemediğinin anlaşıldığı belirtildi. 

Yanan binanın enkazını incelemek üzere dronlar, arama çalışmaları kapsamında da eğitimli köpekler kullanıldı.euronews

LMLM

LM